מתכון

צלי בקר ביין וסילאן

שחום ועמוק טעמים, שרק משתבח למחרת

51,499 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
צלי בקר. צילום: shutterstock
צלי בקר. צילום: shutterstock

אל תיבהלו מכמות היין – ככה אני אוהב לבשל. אבל חשוב להשתמש ביין איכותי, כזה שלא הייתם מהססים לשתות. אני משאיר את הבצל עם הקליפה – היא מוסיפה המון טעם.

גיוון: אחרי שמסננים את הרוטב אפשר להוסיף לו ירקות רעננים חתוכים: גזרים, שורשי סלרי, בצלים ושיני שום שלמות. מבשלים מכוסה על להבה בינונית כ- 30 דקות עד שהירקות מוכנים. 10 דקות לפני תום הבישול מסירים את המכסה לצמצום והסמכה של הרוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

כשעתיים לפני הבישול מוציאים את הבשר מהמקרר.

2

מורחים את הנתח בנדיבות בשמן ומתבלים במלח ופלפל.

3

מלהיטים סיר רחב וכבד וצורבים את הנתח 4-3 דקות מכל צד להשחמה.

4

מוסיפים יין, ציר וסילאן ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומנמיכים להבה. מוסיפים שום, בצל, גזר ותימין ומכסים את תכולת הסיר בנייר אפייה גזור בגודל המתאים. מבשלים כך 4 שעות עד שהבשר מתרכך ומתקנים שוב תיבול.

5

בתום הבישול מוציאים את הנתח ומסננים את הנוזלים מהירקות והתימין. מחזירים את הנוזלים לסיר ומצמצמים על להבה בינונית-גבוהה עד שהרוטב מסמיך. מחזירים את הבשר לרוטב ושומרים במקרר עד ההגשה.

6

לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחזירים את הפרוסות לרוטב. מחממים יחד על סף רתיחה כ- 10 דקות עד שחם.