אל תיבהלו מכמות היין – ככה אני אוהב לבשל. אבל חשוב להשתמש ביין איכותי, כזה שלא הייתם מהססים לשתות. אני משאיר את הבצל עם הקליפה – היא מוסיפה המון טעם.
גיוון: אחרי שמסננים את הרוטב אפשר להוסיף לו ירקות רעננים חתוכים: גזרים, שורשי סלרי, בצלים ושיני שום שלמות. מבשלים מכוסה על להבה בינונית כ- 30 דקות עד שהירקות מוכנים. 10 דקות לפני תום הבישול מסירים את המכסה לצמצום והסמכה של הרוטב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"אופן ההכנה
1
כשעתיים לפני הבישול מוציאים את הבשר מהמקרר.
2
מורחים את הנתח בנדיבות בשמן ומתבלים במלח ופלפל.
3
מלהיטים סיר רחב וכבד וצורבים את הנתח 4-3 דקות מכל צד להשחמה.
4
מוסיפים יין, ציר וסילאן ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומנמיכים להבה. מוסיפים שום, בצל, גזר ותימין ומכסים את תכולת הסיר בנייר אפייה גזור בגודל המתאים. מבשלים כך 4 שעות עד שהבשר מתרכך ומתקנים שוב תיבול.
5
בתום הבישול מוציאים את הנתח ומסננים את הנוזלים מהירקות והתימין. מחזירים את הנוזלים לסיר ומצמצמים על להבה בינונית-גבוהה עד שהרוטב מסמיך. מחזירים את הבשר לרוטב ושומרים במקרר עד ההגשה.
6
לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחזירים את הפרוסות לרוטב. מחממים יחד על סף רתיחה כ- 10 דקות עד שחם.