מתכון

צלעות טלה עם שומר צלוי וקפונטה של זיתים סוריים

קפונטה היא תבשיל ירקות סיציליאני. הרכיב העיקרי בקפונטה הזאת הוא זיתים סוריים

1,867 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
צלעות טלה עם שומר צלוי וקפונטה של זיתים סוריים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.
צלעות טלה עם שומר צלוי וקפונטה של זיתים סוריים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.

בסיציליה, שם הומצא הסלט הטעים הזה, היו מתעלפים מהרעיון אבל אני מוצא שהמרירות של הזית הסורי מדגישה את המתיקות האניסית של השומר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקפונטה

אופן ההכנה

1

חולטים שומר בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.

מכינים קפונטה

2

מערבבים היטב את החומרים ומתבלים במלח ופלפל.

צולים את הטלה והשומר

3

משמנים צלעות טלה ואת רבעי השומר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4

צולים את השומר על גריל פחמים משני צידיו עד שמתקבלים סימני חריכה יפים.

5

צולים את הצלעות 4-3 דקות מכל צד, תלוי בגודלן. כשחלק מהשומן מתמוסס והופך פריך — הצלעות מוכנות.

6

מסדרים את הצלעות והשומר בצלחות, יוצקים עליהם קפונטת זיתים ומגישים חם.