מתכון

קבב ישראלי

מתכון לקבב עסיסי שאין מנגל ביום העצמאות בלעדיו

643,547 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הכי טוב לקצוץ את הבשר בסכין, אבל גם בשר שטוחנים טרי במיוחד בשבילכם יניב קבב משובח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל באיטיות כ-12 דקות עד שהוא שחום ומקורמל. מצננים.

2

קוצצים את הבשר להטמעת הטעמים.

3

מוספים את הבצל המטוגן, פטרוזיליה, כמון, שום, מלח ופלפל. קוצצים הכל יחד לחיבור הטעמים ויוצרים קבבים.

4

מניחים על גריל פחמים וצולים 5 דקות או עד שהבשר מושחם היטב ועדיין די ורוד בחלקו הפנימי.

גיוונים:

  1. משפדים את הקבב על מקל קינמון, ענף רוזמרין או ענף מרווה.
  2. מוסיפים לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים או פיסטוקים קלויים וקצוצים.
  3. מוסיפים לתערובת כוס עלי סלרי קצוצים או עלי נענע או עלי כוסברה (או תערובת)
  4. קבב ממולא בחצילים: קולים 2 חצילים על גריל פחמים לריכוך מוחלט. קולפים אותם היטב וקוצצים גס. מוסיפים כף טחינה גולמית ומערבבים. יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג- פונג. משטחים על כף היד, מניחים מתערובת החציל ומגלגלים שוב לכדור. צולים כרגיל.