מתכון

קדרת חיטה, ערמונים וירקות כתומים

החיטה משחימה, הדלעת, הבצל והגזר נעשים רכים ומתוקים, ויחד עם הערמונים והסילאן נוצרת קדרה שקשה לעמוד בפניה

68,222 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת חיטה, ערמונים וירקות כתומים. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
קדרת חיטה, ערמונים וירקות כתומים. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב שמתאים גם לתנור עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים חיטה, דלעת, גזר ושום ומאדים יחד עוד 4 דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים בשפע מלח ופלפל.

2

מחממים תנור ל-140 מעלות.

3

מוסיפים לסיר ערמונים, סילאן ו-1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות ברתיחה מלאה. מתקנים תיבול.

4

אופים לפחות 3 שעות ועד לילה. אחרי שעתיים בודקים את מפלס הנוזלים – הוא צריך להגיע עד 1/2 גובה תכולת הסיר. אם צריך, מוסיפים מים (עד כוס).

גיוון: במקום ערמונים בוואקום אפשר להשתמש ב-40 ערמונים טריים קלויים וקלופים.