מתכון

קובנה חמאת זעפרן

קובנה מיוחדת עם חמאה מזוקקת ומתובלת בזעפרן שמוסיף ניחוח נפלא וצבע מהמם

7,531 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
    קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
  • קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
    קובנה חמאת זעפרן של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

שיסלחו לי התימנים, אבל לא מדובר במתכון קלאסי לקובנה. רציתי להוסיף לגרסה המוכרת קצת עניין כדי לקבל מאפה שונה ומגוון. את החמאה זיקקתי ותיבלתי בזעפרן, שמוסיף ניחוח נפלא וצבע מהמם; ואת תבנית הקובנה המסורתית החלפתי בתבנית מלבנית של לחם קסטן – מעין מחווה לחלת בריוש.

שימו לב: הקובנה זקוקה ל-3 שעות התפחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת זעפרן מזוקקת

לבצק

אופן ההכנה

מכינים חמאת זעפרן

1

ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה־בינונית ומבשלים 15־20 דקות. מקפים תוך כדי את מוצקי החלב שצפים. מסננים את החמאה המזוקקת מכל המשקעים דרך בד חיתול, מחזירים לסיר, מוסיפים זעפרן ומבשלים שתיים־שלוש דקות. מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר עד הכנת הבצק (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד חודש).

מכינים את הבצק

2

טורפים במטרפה ידנית בקערת מיקסר עם וו לישה מים, שמרים, סוכר ודבש. מוסיפים קמח ולשים שש דקות לבצק אחיד ורך. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש שתי דקות נוספות.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות בחמאת הזעפרן ומחלקים לשישה חלקים שווים (כ־150 גרם האחד). מכדררים כל חלק בצק לכדור, מניחים בתבנית משומנת קלות ומשמנים מעט כל כדור בצק. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר 20־25 דקות.

5

ממיסים את חמאת הזעפרן ומשמנים היטב תבנית לחם.

6

משמנים מעט את משטח העבודה בשמן ומותחים עליו בעדינות כדור בצק: מתחילים מהאמצע, לאט ובזהירות כדי להימנע מקרעים, ומותחים את הצדדים לצורת מלבן בעובי דק ככל האפשר. מדי פעם משמנים מעט את הידיים ואת הבצק. חותכים את הקצוות לצורת מלבן ישר. מורחים מעט חמאה על כל הבצק, מקפלים את החלק הימני שלו לאמצע, ומעליו את החלק השמאלי, למלבן בעל שלוש שכבות. מורחים שוב מעט חמאה ומגלגלים את המלבן לגליל. חותכים את הגליל באמצע לשני גלילים. ממשיכים הלאה עם יתר כדורי הבצק והחמאה.

7

מניחים את הגלילים בתבנית במרווחים שווים עם החתך כלפי מעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה־שעה וחצי.

8

מחממים תנור ל־175 מעלות.

9

מברישים את הקובנה בחמאה ואופים 35־40 דקות להזהבה יפה. מצננים מעט ומגישים.