מתכון

קובנייה

גרסה צמחונית וקלילה למתכון הפופולרי המאפיין את המטבח הגלילי

5,140 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
קובנייה. צילום: שני בריל
קובנייה. צילום: שני בריל

"יש גרסאות קובנייה מבשר ודגים, אבל בחרתי בכוונה במשהו ניטרלי כדי לתת מקום לשמן הזית ולהדגיש את הטעם שלו, שמשתלב מעולה עם הבורגול ומורגש הכי טוב דווקא במאכלים קרים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה בורגול ומים רותחים ומשהים לחצי שעה.

2

מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ולשים כ־10 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה במקרר.

3

יוצרים מהתערובת קובות במשקל 50 גרם האחת בצורת אצבעות ושומרים בצד להגשה.

מרכיבים את המנה

4

מורחים בתחתית כלי הגשה לאבנה או יוגורט. מניחים מעל את הקובות, מפזרים דואה ועשבי תיבול, יוצקים שמן זית ומגישים.