מתכון

קולסלאו עם טופו ופרגיות

כאן הטופו לא מחליף את הפרגיות, אלא מצטרף אליהן כדי לתת עוד ממד של פריכות.

11,367 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
קולסלאו עם טופו ופרגיות של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קולסלאו עם טופו ופרגיות של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לרוטב

לקולסלאו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מניחים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את גרגירי התירס 5 דקות. מעבירים לקערה ושומרים בצד (לא שוטפים את המחבת).

3

בינתיים מושחים את הפרגיות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שוב את המחבת, מניחים את הפרגיות וצולים על להבה גבוהה 4-3 דקות מכל צד להזהבה יפה. מסירים מהלהבה, חותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר ומניחים בצד.

4

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מסדרים טופו בשכבה אחידה ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות, עד שהוא נצרב יפה. מדי פעם מנענעים בעדינות את המחבת (לא מערבבים כדי לא לפרק את הטופו). מוסיפים שום, צ'ילי ומנגו ומקפיצים 10-8 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך למרקם של צ'אטני.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מניחים בצלחת הגשה (בקבוצות ובלי לערבב) גרגירי תירס מוקפצים, פרגיות וטופו מתובלים, רצועות כרוב ושעועית. מניחים למעלה עלי פטרוזיליה וקליפת ליים ומגישים לצד הרוטב.