מתכון

קוקטייל גספצ'ו צהוב עם קרוסטיני ירקות

אם תדללו את הגספצ'ו במים ותוסיפו לו אלכוהול, הוא יהפוך לקוקטייל קיצי ומרענן, שדומה בקשת הטעמים שלו לבלאדי מרי

אוגוסט 2019
קוקטייל גספצ'ו צהוב עם קרוסטיני ירקות של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל
קוקטייל גספצ'ו צהוב עם קרוסטיני ירקות של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל

אלכוהול ניטרלי, כמו וודקה, יוסיף חריפות מבלי להשפיע על הטעם. גם משקאות אניס (ערק, פסטיס), ג'ין או רום באים בחשבון – אבל שימו לב שהם מתאימים לשאר המרכיבים. מכיוון שאת האלכוהול מוסיפים ברגע האחרון – אפשר פשוט לטעום ולנסות. המתכון הבא יעבוד גם ללא האלכוהול.

מגישים עם קרוסטיני עם ירקות טריים. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגספצ'ו

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הגספצ'ו מלבד המים בקערה, מכסים ומשרים לילה במקרר.

2

טוחנים במעבד מזון את החומרים שהושרו עם המים עד לקבלת תערובת חלקה.

3

מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.

4

מערבבים את הגספצ'ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים את הגספצ'ו לכוסות קוקטייל, מוסיפים את הוודקה ומערבבים. מגישים עם הקרוסטיני.