מתכון

קיש ירקות טריים

אל תתנו למראה המתוחכם של המנה להטעות אתכם. מדובר במנה פשוטה. נדרשת מעט סבלנות, אבל התוצאה מרשימה מאוד

766 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש ירקות טריים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל
קיש ירקות טריים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לגבינה המתובלת

לירקות

אופן ההכנה

לבצק

1

מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שמתקבל בצק הומוגני. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 5־6 מ"מ ומקררים כחצי שעה. קורצים מהבצק דיסקיות בקוטר 14 ס"מ ואופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה. מצננים.

לגבינה מתובלת

2

מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

לירקות

3

פורסים את הירקות השונים לאורכם בעזרת מנדולינה או קולפן ושומרים במי קרח לחצי שעה לפחות. את האספרגוס חולטים דקה אחת במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח.

להרכבת המנה

4

מסננים את הירקות ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח. בעזרת כף מורחים את הגבינה מעל הבצק האפוי ומסדרים את הירקות השונים.