מתכון

קיש סלמון וגבינות

קרן ואיציק קדוש מכינים קיש סלמון וגבינות חגיגי

8,629 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש סלמון וגבינות של קרן ואיציק קדוש. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
קיש סלמון וגבינות של קרן ואיציק קדוש. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת רויאל

אופן ההכנה

1

חותכים את הסלמון לקוביות בגודל ½1 ס"מ. מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הסלמון דקה מכל צד לסגירה בלבד. מוציאים לצלחת.

2

קוצצים את הכרישה ומטגנים באותה המחבת עד הזהבה. מוסיפים את האפונה ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים נוזלים. ממליחים, מפלפלים, מקררים ומוסיפים לסלמון. מוסיפים את העירית הקצוצה.

לתערובת רויאל

3

טורפים במטרף את כל החומרים. בודקים תיבול.

לבצק

4

מרדדים את בצק העלים לעובי חצי ס"מ, מרפדים תבנית ומקפיאים כחצי שעה. מוציאים מהמקפיא ומחוררים במזלג. מניחים מעל ניילון נצמד בשתי שכבות ומניחים מעל גרגירי חומוס או שעועית יבשה שישמשו משקולת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומסירים את הניילון הנצמד והמשקולת.

להרכבת המנה

5

מניחים את תערובת הסלמון על הבצק, יוצקים את תערובת הרויאל ומפזרים מעל קשקבל ופרמזן. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 25 דקות.