מתכון

קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש

הטבילה ברוטב כשהן עוד חמות הופכת את הקציצות האפויות האלו לעסיסיות לא פחות מאחיותיהן המטוגנות

114,950 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
קציצות כרובית, פטה ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות. מרתיחים שפע מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית עד שהם מתרככים (אבל לא מתפוררים). מסננים ומקררים תחת מי ברז. קוצצים גס את הכרובית ומערבבים עם יתר המרכיבים של הקציצות (למעט שמן הזית).

2

מרפדים מגש תנור בנייר אפייה. בעזרת מברשת מושחים את נייר האפייה בשמן זית. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג, משטחים קלות ומניחים על נייר האפייה. מברישים את הקציצות בשמן זית ומכניסים לתנור.

3

אופים כ־20 דקות והופכים את הקציצות. מחזירים ל־10 דקות נוספות עד שהקציצות משחימות. במקביל, מערבבים את מרכיבי הרוטב.

4

מוציאים את הקציצות מהתנור וטובלים אותן ברוטב כשהן עוד חמות. מעבירים לצלחת הגשה, ומגישים לצד יוגורט.