מתכון

קרוטוני פולנטה ופיצוחים

קרוטונים זהובים ומלאי טעמים מפתיעים (אגוזים, גרעינים, גבינה). הם ישדרגו כל סלט וטובים לנשנוש בפני עצמם

8,098 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט פאטוש עם קרוטוני פולנטה של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט פאטוש עם קרוטוני פולנטה של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית או מגש בנייר אפייה.

2

מכינים פולנטה: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה.

3

מערבבים גרעיני חמנייה, שומשום, אגוזים ושמיר. זורים חצי מהתערובת על נייר האפייה שבתבנית. משטחים את הפולנטה על התערובת לעובי של כ- 1½ ס"מ ומפזרים מעל את שאר תערובת הפיצוחים. מהדקים בעדינות את השכבות.

4

מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר לשעה לפחות עד שהפולנטה קרה ויציבה לחלוטין.

5

חותכים בסכין חד לקוביות בגודל 2 ס”מ. אם לא מגישים מייד, שומרים בקירור בקופסה אטומה עד 5-4 ימים.

6

לפני ההגשה מחממים תנור ל 180- מעלות ומרפדים תבנית תנור בניר אפייה.

7

מברישים או מרססים את נייר האפייה במעט שמן זית. מניחים את קוביות הפולנטה בעדינות על נייר האפייה ומרססים או מברישים אותן במעט שמן זית.

8

אופים כ 10- דקות להזהבה. מגישים מייד בסלט או כחטיף.