החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרפדים תבנית או מגש בנייר אפייה.
2
מכינים פולנטה: יוצקים חלב לסיר רחב, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח תירס בבת אחת ומערבבים 5-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה וגבינה ומערבבים עוד דקה.
3
מערבבים גרעיני חמנייה, שומשום, אגוזים ושמיר. זורים חצי מהתערובת על נייר האפייה שבתבנית. משטחים את הפולנטה על התערובת לעובי של כ- 1½ ס"מ ומפזרים מעל את שאר תערובת הפיצוחים. מהדקים בעדינות את השכבות.
4
מצננים לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר לשעה לפחות עד שהפולנטה קרה ויציבה לחלוטין.
5
חותכים בסכין חד לקוביות בגודל 2 ס”מ. אם לא מגישים מייד, שומרים בקירור בקופסה אטומה עד 5-4 ימים.
6
לפני ההגשה מחממים תנור ל 180- מעלות ומרפדים תבנית תנור בניר אפייה.
7
מברישים או מרססים את נייר האפייה במעט שמן זית. מניחים את קוביות הפולנטה בעדינות על נייר האפייה ומרססים או מברישים אותן במעט שמן זית.
8
אופים כ 10- דקות להזהבה. מגישים מייד בסלט או כחטיף.