מתכון

קריספי במיה

את המעטפת הפריכה יוצר השילוב בין טבילה ביוגורט לציפוי בקמח לבן וקמח תירס

16,115 בשלנים התעניינו במתכון זה
קריספי במיה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קריספי במיה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

יש כאן ציפוי המשלב בין שני סוגי קמח, שיוצר מעטה פריך ונטול שמנוניות. היוגורט משמש כחומר הדבקה במקום ביצה. מגישים עם סלסה של עגבניות וצ'ילי.

גיוונים:
• מגישים עם סלסה מערבבים 2 עגבניות מגוררות או קצוצות (ללא קליפה) עם שן שום כתושה ו- 1/2 פלפל חריף פרוס דק ומתבלים במלח ופלפל.
• לגרסה טבעונית משתמשים ביוגורט סויה לטבילה לפני הציפוי (להשיג בבתי טבע).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק.

2

מערבבים את שני סוגי הקמח ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.

3

טובלים תרמילי במיה בקערית עם יוגורט שדולל במעט מים (למרקם של רוויון), מצפים בתערובת הקמחים ומטגנים בשמן עמוק במחזורים של 3-2 דקות או עד להזהבה.

4

מוציאים לנייר סופג ומגישים מייד.