מתכון

קריספי טופו

זוהי אחת הדרכים הקלות להכין טופו

62,751 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
  • קריספי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
    קריספי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
  • קריספי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
    קריספי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

היא מככבת אצלנו בבית לפחות פעם בשבוע ולהלל אף פעם לא נמאס ממנה, כי בכל פעם אני משחקת עם המרינדה ויוצרת טעמים קצת אחרים. אפשר להוסיף לתבנית גם ירקות ולצלות אותם באותה מרינדה, או להוסיף את הקריספי טופו למוקפצים, לאורז או לפסטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מטביעים בה את קוביות הטופו ומשרים במקרר 30 דקות לפחות עד 5 שעות.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מוציאים את קוביות הטופו מהמרינדה ומסדרים אותן בתבנית בשכבה אחת במרווחים מבלי לסנן אותן. מזלפים על הקוביות מעט מהמרינדה שנשארה – הן צריכות להיות עטופות יפה במרינדה, אבל לא לשחות בתוכה. אופים 12 דקות, פותחים את התנור, הופכים את הטופו לצד השני בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות, עד שהקוביות מזהיבות ומקבלות מעטה פריך.