מתכון

רוטב בולונז עסיסי במיוחד

רוטב בולונז מושלם עם סוד קטן שהופך את הבשר שבו לעסיסי ורך במיוחד

77,909 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
ניוקי ריקוטה של שניר אנג סלע. צילום: שניר אנג סלע
ניוקי ריקוטה של שניר אנג סלע. צילום: שניר אנג סלע

הסוד לרוטב בולונז הוא לא לצרוב את הבשר אלא להוסיף אותו רק אחרי הירקות. כך הבשר סופג את טעמי הרוטב, שומר על הלחות שלו והופך עסיסי ורך. הרוטב יתאים לכל פסטה שתרצו וישתדך מצוין לניוקי ריקוטה ולניוקי תפוחי אדמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים שום בסיר קר עם מעט מלח, מכסים בשמן זית ומדליקים את האש. מטגנים את השום מעל להבה בינונית כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בצל וגזר ומבשלים 3 דקות.

2

מוסיפים בשר ומבשלים אותו כשהוא מונח על הירקות; לא צריך לערבב, הוא יראה לכם מעט חיוור אבל חשוב לא לצרוב אותו אלא לבשל בנוזלים ובאדים הקיימים כדי לשמור על עסיסיות.

3

מוסיפים עגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 1/2 שעה. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי. שומרים במקרר עד שלושה ימים. מגישים עם ניוקי או כל פסטה שאוהבים.