מתכון

רוטב שום

רוטב בסיסי שירים כל מנה החל מעוף ובשר ועד פירה וסלט

6,595 בשלנים התעניינו במתכון זה
רוטב שום עם טוויסט של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
רוטב שום עם טוויסט של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

התוצאה מתאימה להעשרת טעמם של מרקים ותבשילים, לשילוב בסלט ירוק, בפסטה וגם סתם כממרח ללחם. אם אין לכם סבלנות לאפות את השום, אפשר להשתמש גם בשום קונפי קנוי, שנמכר כמעט בכל מעדנייה.

מה עושים איתו?

  • מכינים קדרת עוף ותפוחי אדמה: מטגנים בצל וחלקי עוף בסיר עם שמן. מוסיפים פלחי תפוחי אדמה ומרק או מים ומתבלים ב-2 כפות רוטב שום, שיעמיק את טעמו של הרוטב. מבשלים מכוסה 60-45 דקות עד שהכל רך.
  • מכינים פירה שום: מוסיפים לקילו פירה תפוחי אדמה 3-2 כפות מהרוטב או יותר עד שמורגש מספיק וטעים.
  • מכינים פסטה בזוקיני וקרם שום: מגלפים רצועות דקיקות מ-2 זוקיני בעזרת קולפן ומקפיצים אותם 3-2 דקות בשמן זית. מוסיפים חב' פסטה מבושלת ו-2 כפות רוטב שום ומערבבים. מפזרים שמיר קצוץ ופרמזן מגוררת ומגישים.
  • מתבלים תבשיל ריזוטו מכל סוג ב-2 כפות ממרח שום בשלב הוספת הפרמזן (בסוף). אם רוצים להעמיק את טעם השום, אפשר להשקות את הריזוטו בציר שמכינים מראש משום חתוך גס ועשבי תיבול, שמבשלים שעה במים ומתבלים במלח ופלפל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים את ראשי השום על יריעות של רדיד אלומיניום. מפזרים מלח גס, מטפטפים מעט שמן זית ועוטפים ברדיד.

3

אופים שעה לריכוך ומצננים.

4

מחלצים את התוכן משיני השום ומרסקים בבלנדר עם שמן זית. מתבלים בחרדל, דבש, בלסמי, מלח ופלפל שחור גרוס. טועמים ומתקנים תיבול.

5

שומרים בצנצנת במקרר עד שבוע.