הקצבים נוהגים למכור נתחי סינטה שמגיעים מעֶגלה כשהם פרוסים לסטייקים. כשמבקשים מהם סינטה לרוסטביף, הם מוכרים נתחי סינטה שמגיעים מעגלים זכרים. בעיקרון הם צודקים – בשר העגלה רך ושומני יותר מטבעו ומתאים לצלייה קצרה יותר מבשר העגל, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין ממנו רוסט מושלם – להיפך.
הנתח הצלוי יישמר בשלמותו עד 3 ימים במקרר. מחממים ב- 180 מעלות או פורסים ומחממים במחבת כבדה ולוהטת דקה מכל צד.
3 שעות ועד לילה השריה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לתפוחי האדמה
להגשה
אופן ההכנה
משרים את הבשר במרינדה
1
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את הבשר למשך 3 שעות ועד לילה.
מכינים את הירקות וצולים את הבשר
2
מוציאים את הבשר מהמקרר שעתיים לפני הצלייה.
3
מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל 8 דקות לריכוך כמעט מלא או מבשלים כ- 15 דקות במים.
4
מחממים תנור ל- 250 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
5
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית בצפיפות, מועכים-משטחים אותם מעט בעזרת מזלג ומפזרים ביניהם בצלי שאלוט.
6
מוציאים את הסינטה מהמרינדה ומניחים על רשת הצלייה של התנור. את המרינדה יוצקים על תפוחי האדמה והבצלים. מעבירים את רשת הצליה והתבנית לתנור, כך שהמיצים שניגרים מהנתח ייספגו בתפוחי האדמה.
7
צולים 45 דקות לדרגת מדיום.
8
לפני הפריסה נותנים לנתח לנוח 10 דקות. פורסים לנתחים עבים ומגישים עם תפוחי האדמה והבצלים לצד חרדל ומלח גס.