מתכון

ריזאלאמנד (Riselamand)

ריזאלאמנד (אורז בשקדים) הוא הגרסה הדנית לפודינג אורז

7,529 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
ריזאלאמנד (Riselamand) של רינת צדוק. צילום : שני בריל
ריזאלאמנד (Riselamand) של רינת צדוק. צילום : שני בריל

מתחילים כמקובל בבישול האורז בחלב, והטוויסט הדני הוא צינון הפודינג וקיפול שלו עם קצפת ושקדים קלויים. זה מעניק לו מרקם עשיר ואוורירי במיוחד. כדי לדאוג קצת לבריאות, החלפתי את הקצפת בקרם קוקוס. בדנמרק מגישים את הפודינג עם קונפיטורת דובדבנים חמצמצה–מתוקה. אצלנו הדובדבנים לא בעונה ושימורים לא יעשו את העבודה. אם בכל זאת בא לכם על הגוון האדום אפשר לקשט בפירות יער טריים. 

שימו לב – 24 שעות קירור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפודינג אורז בסיסי

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים אורז במסננת ושוטפים תחת הברז. מעבירים לקערה, מוסיפים מים ומשרים שעה. מעבירים לסיר עם מלח ומבשלים 4 דקות.

2

מוסיפים חלב שקדים ומערבבים. ממשיכים לבשל מעל להבה בינונית כ־35 דקות. מדי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומצננים.

3

מסירים את השכבה המוצקה של קרם הקוקוס ומעבירים אותה לקערה (אחרי השהות במקרר, שומן קרם הקוקוס מתגבש על פני הנוזל ורק בו אנחנו משתמשים). מוסיפים סוכר, קליפות לימון ותפוז ומרוקנים פנימה את תוכנו של מקל הווניל. מקציפים כ־2 דקות לקצפת יציבה.

4

מקפלים את קציפת קרם הקוקוס לתוך פודינג האורז הקר. מוסיפים 3/4 מכמות השקדים הקלויים ומערבבים בעדינות. מחלקים את הריזאלאמנד לכוסות הגשה אישיות, מפזרים מעל כל מנה מעט מהשקדים הקלויים שנותרו, יוצקים מעט מייפל ומגישים.