מתכון

ריפעת – עוגיות אניס מרוקאיות

הדבר הראשון שהיינו עושים כשהיינו מגיעים לבית של סבא שלי היה לפתוח את הארון ולחפש את קופסת הפח שבה הוא אפסן עוגיות

37,075 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
ריפעת - עוגיות אניס מרוקאיות של רינת צדוק. צילום: שני בריל.
ריפעת - עוגיות אניס מרוקאיות של רינת צדוק. צילום: שני בריל.

סבא היה מכין עוגיות מתוקות או מלוחות אחת לשבוע. למלוחות הוא קרא מציות ולמתוקות פשוט עוגיות, והן היו פריכות, ריחניות ומלאות באניס; היינו משוגעים עליהן. העוגיות הללו טובות עם תה ומעולות לשבירת הצום, בעיקר עם ריבה. כאן הכנתי אותן עם קמח כוסמין וסוכר קנים לגרסה יותר בריאה והגשתי עם ריבת תפוחים חמצמצה וקלילה.

למתכון לריבת תפוחים לחצו כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת המיקסר מיץ תפוזים, ערק, תמצית וניל, שמן, סוכר וביצה ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה. מוסיפים זרעי אניס, קמח, אבקת אפייה ושומשום ומערבלים לבצק רך ואחיד. מכסים את הקערה ומניחים ל־ 1/2 שעה מנוחה.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-6-4 חלקים. לוקחים את אחת החתיכות (את היתר מכסים) ומרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה דק בעובי 4-3 מ"מ. דוקרים את היריעה לכל אורכה במזלג, חותכים לריבועים או מעויינים בגודל 3־4 ס״מ בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה. מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים קטנים.

3

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.