סבא היה מכין עוגיות מתוקות או מלוחות אחת לשבוע. למלוחות הוא קרא מציות ולמתוקות פשוט עוגיות, והן היו פריכות, ריחניות ומלאות באניס; היינו משוגעים עליהן. העוגיות הללו טובות עם תה ומעולות לשבירת הצום, בעיקר עם ריבה. כאן הכנתי אותן עם קמח כוסמין וסוכר קנים לגרסה יותר בריאה והגשתי עם ריבת תפוחים חמצמצה וקלילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים בקערת המיקסר מיץ תפוזים, ערק, תמצית וניל, שמן, סוכר וביצה ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה. מוסיפים זרעי אניס, קמח, אבקת אפייה ושומשום ומערבלים לבצק רך ואחיד. מכסים את הקערה ומניחים ל־ 1/2 שעה מנוחה.
2
מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-6-4 חלקים. לוקחים את אחת החתיכות (את היתר מכסים) ומרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה דק בעובי 4-3 מ"מ. דוקרים את היריעה לכל אורכה במזלג, חותכים לריבועים או מעויינים בגודל 3־4 ס״מ בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה. מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים קטנים.
3
מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.