מתכון

שבלולי פילו תרד וגבינה של עומר מילר

את המאפה הבלקני הפופולרי אפשר להגיש כשבלול ענק, כרולדה או כשבלולים אישיים

69,471 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

את המאפה הבלקני הפופולרי אפשר להגיש כשבלול ענק, כרולדה או כשבלולים אישיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למלית תרד וגבינה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים עלי תרד 3 דקות עד שהם נובלים. מורידים מהאש ומקררים לחלוטין. סוחטים היטב ומערבבים עם הגבינות בקערה. מתבלים. היזהרו עם המלח, כי הגבינה מלוחה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף, מברישים בחמאה ומניחים עוד עלה. מכינים באותה צורה עוד 3 מלבנים של בצק תלת שכבתי. במהלך העבודה מקפידים לכסות את העלים הנותרים במגבת לחה, כדי שלא יתייבשו.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

עורמים את מלית התרד והגבינות בשורה אחידה לאורך השליש התחתון בצד הרחב של הפילו ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אם מכינים שבלולים אישיים:

5

חוצים כל רולדה, מגלגלים לשבלולים ומסדרים בתבנית אפייה.

אם מכינים שבלול ענק:

6

מלפפים את אחת הרולדות סביב עצמה לשבלול ומעבירים לתבנית מרופדת. מצמידים לסופה רולדה נוספת וממשיכים ללפף. ממשיכים כך עם 2 הרולדות הנותרות.

7

מברישים את הרולדות או השבלולים בביצה.

8

את השבלול הענק אופים 50 דקות, הופכים לצד שני וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. את השבלולים האישיים אופים 30-25 דקות ואת הרולדות 40 דקות. גם אותן כדאי להפוך ולאפות עוד כמה דקות מהצד השני.

אפשר להשתמש בבצק פילו מוכן.