מתכון

שווארמה דג

פילה דג קצוץ מוקפץ עם בצל ועגבניות על טורטייה, עם פסטו עשבים חריף

26,938 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שווארמה דג של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
שווארמה דג של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לפסטו עשבים חריף

אופן ההכנה

לפסטו עשבים חריף

1

מכניסים לקערת מעבד מזון את עשבי התיבול, השום, הפלפל החריף, שמן זית ומיץ הלימון. מוסיפים מלח ופלפל וטוחנים עד למסה אחידה. מוציאים את הפסטו שנוצר. מניחים בקערה מעט מן הפסטו, מוסיפים 2 כפות טחינה גולמית ומערבבים היטב.

לשווארמה דג

2

משרים את קוביות הדג בקערה עם שמן הזית והתבלינים, כדי שהדג יספוג את כל התבלינים. מקפיצים במחבת עם מעט שמן את הבצל וקוביות העגבנייה, מוסיפים את קוביות הדג וממשיכים להקפיץ עד לקבלת מסה צבעונית וזהובה. מכבים את האש, מוסיפים למחבת כף פסטו עשבי תיבול (ללא הטחינה) ומערבבים.

להגשה

3

מניחים על צלחת את רבעי הטורטייה ומורחים את ממרח הטחינה. מוסיפים ממרח פסטו עשבי תיבול. מעל מסדרים את שווארמה הדג והירקות.