מתכון

שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט

במקום מלית הבשר המסורתית, נוף עתאמנה משדכת למרק היוגורט כיסונים במילוי צמחוני של שפע ירוקים

7,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק ממולא רוקט, מנגולד ותרד במרק יוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מרק היוגורט הוא המרק המסורתי שבו מתבשל השישברק הממולא בבשר טחון. כאן שידכתי אותו לשישברק צמחוני המבוסס על כמה עלים ירוקים בשרניים. חשוב להקפיד לערבב את מרק היוגורט ללא הפסקה לפני הרתיחה כדי לשמור על מרקמו הקרמי.

שימו לב, להכנת המנה יש צורך בבצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

למרק

להגשה

אופן ההכנה

למלית

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים עד להזהבה. מוסיפים עשבים קצוצים, מטגנים כ־2 דקות, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את מיץ הלימון ומעבירים למסננת.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. ממלאים את השישברק במלית ומייבשים בתנור 4־5 דקות.

לבצק

3

שמים יוגורט, מים, קורנפלור ומלח בסיר ומערבבים בעזרת מטרפה עד להמסה מלאה של הקורנפלור. מחממים את הסיר על אש גבוהה ומערבבים עד שהיוגורט מבעבע. חשוב לא להפסיק את הערבוב, אחרת מתקבל יוגורט מפורק ולא קרמי. כשהיוגורט רותח מכניסים את השישברק ומערבבים.

4

מקטינים את האש ומבשלים כ־20 דקות. ב־5 דקות האחרונות מוסיפים גבעולי נענע ושום כתוש.

5

בהגשה מוזגים את המרק עם השישברק לקערות הגשה. אפשר לפזר מעל מעט עלי שומר, צנוברים קלויים ולזלף שמן זית.