מתכון

שניצל טופו טבעוני בציפוי פריקה וזעתר

שניצל טופו בציפוי של פריקה טחונה, שמוסיף טעמי עישון עדינים

14,415 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
שניצל טופו טבעוני של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
שניצל טופו טבעוני של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

אם מפרסמים שני מדורים על טופו, די מתבקש שיהיה בהם שניצל טופו, לא? כאן החלפתי את הביצה בבלילה על בסיס קמח עדשים ואת פירורי הלחם – בציפוי של פריקה טחונה, שמוסיף טעמי עישון עדינים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופו ומשרה

לציפוי פריקה וזעתר

לבלילה לציפוי טופו

לטיגון והגשה

אופן ההכנה

מכינים את המשרה

1

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים טופו ומשרים שעתיים (לטופו רך) ועד 6 שעות (לטופו קשה).

מכינים ציפוי פריקה וזעתר

2

טוחנים את כל חומרי הציפוי בבלנדר חזק או מטחנת תבלינים לפירורים במרקם בין קמח לפירורי לחם. מעבירים לצלחת רחבה ומשאירים בצד.

מכינים בלילה לציפוי

3

מערבבים את כל המרכיבים בקערה לקבלת בלילה סמיכה במרקם טחינה.

מטגנים ומגישים

4

מחממים על להבה בינונית מחבת עם שמן זית בגובה 1 סנטימטר.

5

טובלים את פרוסות הטופו בבלילה ומצפים היטב מכל הצדדים בציפוי הפריקה. מטגנים את הטופו בשמן החם כדקה וחצי מכל צד, עד קבלת צבע זהוב ומרקם פריך.

6

מגישים עם הירקות, טחינה ועמבה.