מתכון

שקשוקת מיקס שעועית ופטריות

אלטרנטיבה מצוינת לארוחת בוקר או ארוחת ערב משביעות מאוד וחורפיות

29,126 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
שקשוקת מיקס שעועית ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
שקשוקת מיקס שעועית ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות, באמצע הדרך מסננים ומחליפים את המים. בתום ההשריה שוב שוטפים את השעועית ומסננים.

2

מעבירים את השעועית לסיר גבוה, מוסיפים 1/5 כפית סודה לשתייה (לא חובה – היא תאיץ את זמן הבישול) ומוסיפים מים לכיסוי ועוד 5 ס"מ מים מעל. מבשלים מעל להבה בינונית כ־25 דקות או עד שהשעועית מתרככת. שומרים כ־1/4 כוס ממי הבישול בצד, מסננים ושומרים בצד.

3

מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצלי שאלוט ושום ומטגנים מעל להבה בינונית 6־8 דקות עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

4

מוסיפים למחבת את כל הפטריות ומטגנים תוך נענוע המחבת כ־8 דקות עד השחמה. מוסיפים את השעועית המבושלת ובצלי השאלוט והשום המטוגנים ומערבבים. מתבלים בפרוסות צ'ילי טרי, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד, שוברים פנימה ביצים ומבשלים עוד 4 דקות. מכסים ומבשלים עוד כדקה (כדי שייווצר מעל הביצים מעטה), מוסיפים עלי חרדל ומסירים מהאש.