חיפוש מתקדם

סלט חצילים, עגבניות ופלפלים

מתכון לסלט חצילים, עגבניות ופלפלים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שלושת הכוכבים של המטבח הבלקני — חצילים, עגבניות ופלפלים — יוצרים יחד סלט-תבשיל מקסים. כשאמא שלי מכינה אותו אני אוכלת אותו חם בכפית ישר מהמחבת

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים: מסדרים את פרוסות החצילים בתבניות, מזלפים 3 כפות שמן זית (את שאר השמן שומרים לטיגון הפלפלים) ומתבלים במלח ופלפל.
  3. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחצילים זהובים.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים 3 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מתחילים להזהיב.
  5. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שום, מים וסוכר. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שמתקבל רוטב סמיך.
  7. מבשלים את החצילים ברוטב: מוסיפים את פרוסות החציל האפויות, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים קר או בטמפ החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
12 ביוני 2017
תגובות

תגובות (2)

  • אודליה 16 ביוני 2017 9:07 השב

    מה הכוונה פלפל ירוק? פלפל חריף ירוק ? או גמבה ירוקה

    • דנה טל - על השולחן 18 ביוני 2017 10:08 השב

      היי אודליה
      הכוונה היא לפלפל ירוק לא חריף

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *