עזרא קדם בפופ אפ תל אביבי ועוד אירועי אוכל ויין
התחזית לשבוע הבא: תפריטים עונתיים, שיתופי פעולה מסקרנים והמון יין
ספיישל מיתולוגיה תל אביבית – קפה פופולר
שנתיים עברו מאז שנפתח קפה פופולר בפינה המיתולוגית בה שכן קפה בתיה. שף אבי ביטון ושותפיו החליטו להקדיש שבוע לציון המורשת הקולינרית של תל אביב הישנה ויצרו תפריט מחווה למוסדות הישנים והאהובים של השכונה: קפה כסית, בר זיגל, ברבוניה, פאב שניידר וקפה בתיה. ביטון יצר מנה בהשראת כל אחד מהמקומות, אבל עם הטוויסט האישי של קפה פופולר: נקניקיית כסית על חמין של שעועית לבנה (48 ש"ח); הקרעפלך של בתיה (78 ש"ח); גולש כתף טלה עם בצקניות בהשראת שניידר (112 ש"ח) ועוד.
ויש לנו גם מתכונים!
מתי? 23־27 בפברואר
חורף של סירה
זו השנה הרביעית שמתקיים פרוייקט "חורף של סירה" שמטרתו לערוך לסועדים ולשתייני יין היכרות עם יינות סירה – בלנדים ויינות אדומים על טהרת ענבי סירה המצטיינים בטעמים עמוקים ומתובלים שמתאימים לחודשי החורף. לאורך השבוע הבא יציעו מסעדות ברחבי הארץ מגוון אדיר של יינות סירה מיקבים ישראליים מובילים לצד יינות מיובאים. בנוסף, הסומליירים מור ברנשטיין (שגם יזמה את הפרויקט) וגל זהר יעבירו סדנה בנושא יינות סירה בבית הספר ליין IWSI.
מתי? 23־29 לפברואר במסעדות ברחבי הארץ; סדנת יין ב־25 לפברואר. רשימת המסעדות המשתתפות תפורסם בעמוד הפייסבוק.
סטודיו ארקדיה מתארח בויקי כריסטינה
עזרא קדם (סטודיו ארקדיה), מבכירי השפים בארץ שגם הכשיר שפים ידועים כמו מאיר אדוני ורפי כהן, מגיע לפופ אפ במסעדת ויקי כריסטינה שבמתחם התחנה יחד עם שף אמיר נאור (שותפו לסטודיו). השניים יבשלו תפריט המורכב ממנות שמבוססות על חומרי גלם מאזור ירושלים ויהודה, שחלקם יגיע ישירות מגינת הירק של סטודיו ארקדיה. בין המנות שיבושלו: טרטר עגל, עלי זעתר, לימון כבוש ושמן זית בלאדי (37 ש"ח); קלאמרי יוגורט טחינה ארקדיה (46 ש"ח); סלט חיטה ירוקה מעושנת בלאדית, לימונים כבושים וסומאק פראי (29 ש"ח).
מתי? פברואר־מאי (כולל), שלישי־שבת, החל מ־18:00
תפריט ליקוט חדש – הלנה
שף עמוס שיאון ממסעדת הלנה שבקיסריה משיק תפריט עונתי שמתמקד בעשבי המאכל הפראיים והמסורתיים הגדלים באזור מישור החוף. עשבי המאכל שמוגשים במסגרת התפריט נרכשים מדי יום בשווקים או מלוקטים על ידי החוקר והלקט יתיר שדה (שירת השדה). בין המנות בתפריט: פידה ממולא עולש בר, יוגורט וסירופ חרובים (24 ש״ח); מולים ביין וחמאת שרי קונפי וקריתמון ים (צמח חוף) (98 ש״ח); עלי לשון הפר ממולאים בחיטה, בשר טלה ואורז עגול עם עלי שומר בר (38 ש״ח) ועוד. אפשר גם לטעום קצת מהכל בארוחת טעימות זוגית במחיר קבוע מראש (398 ש״ח).
מתי? 16 בפברואר ועד סוף העונה
פופ אפ טיוואני – פקין
פיי לון שייה (פני) עלתה לישראל מטיוואן בעקבות סיפור אהבה והביאה איתה את סודות המטבח הטיוואני שלמדה מאימה וסבתה. כעת היא חוברת לצוות המטבח של מסעדת פקין ומביאה לקדמת הבמה את האוכל הטיוואני שאינו מוכר כמעט בארץ. יחד הם בונים תפריט שמורכב מחומרי גלם, טעמים ושיטות בישול המאפיינות את מקום הולדתה של פני. בין המנות: שיאו לונג – כיסונים בעבודת יד ממולאים בעוף (48 ש"ח); לחמנייה מאודה ממולאת בבטן חזיר, כוסברה ואבקת בוטנים; אטריות אורז רחבות עם בשר לבן טחון, ג'ינג'ר, תערובת חמישה תבלינים, שיטאקי ושום (77 ש"ח).
מתי? עד סוף מרץ.
משחקי השף בבאר שבע
בשבוע האחרון של פברואר יתארחו ארבעה מכוכבי העונה הנוכחית של משחקי השף בארבע מהמסעדות האהובות ביותר בבאר שבע. כל אחד יגיש תפריט מיוחד לשני ערבים בלבד: אליעד דנון יתארח במסעדת כפרה עם מנות כמו סלט ראשי קלמרי מטוגנים (56 ש"ח), מאפה טורקי מבצק יוגורט במילוי תרד וקשקבל ליד ג'יג'יק (42 ש"ח); עידו פיינבורג (פנדה) יתארח במסעדת הספריה עם המנה הידועה שלו: פילה חציל בענן (36 ש"ח) ומנות נוספות כמו פיתה עם אסאדו מפורק, טחינת עמבה וסלסת עגבניות. רנן בלומנרייך קומטה במסעדת קמפאי עם מנות כמו טרטר המאצ'י וטוסטונים בחמאת יוזו קושו (68 ש"ח) ודניאל גולן במסעדת קפאסה עם מנות כמו כבד אווז על שבקייה מלוחה עם ריבת בצל וסירופ תבלינים (65 ש"ח); קאסדייה עם אסאדו מפורק ושקדי עגל, מאשוויה של ירקות שרופים וסלסה מעושנת (58 ש"ח).
מתי? 24־25 בפברואר
יום המשפחה – ג'וי גארדן
בג'וי גארדן יציינו את יום המשפחה עם הנחה מיוחדת לכל משפחה, שתפקיד את הטלפונים הניידים בקופסה מיוחדת בזמן הארוחה לאורך כל השבוע. באותו שבוע יוגשו מנות ידידותיות לילדים כמו מק אנד צ׳יז (49 ש"ח); פילה דג מצופה בשבבי בייגלה עם מיקס צ׳יפס (72 ש"ח) ועוד מנות ילדים. צלמת משפחות תתעד את הסועדים בין ביס לביס ביום המשפחה עצמו (25.2) בשעות 10:00 – 19:00.
מתי? 23־28 בפברואר
אירועי שאטו הו בריון
אנוטקה, הייבואנית של מותגי אלכוהול רבים כמו שמפניה פול רוג'ר, וודקה AWARD KREMLIN ויינות מקבוצת Clarence Dillon תארח בסוף החודש את מנכ"ל הקבוצה גיום אלכסנדר מרקס. לקבוצת Clarence Dillon שישה יקבים בבורדו, בהם Château Haut-Brion אחד היקבים הנחשבים והמפורסמים בעולם. במהלך הביקור יערכו שתי ארוחות ערב אקסקלוסיביות של 12 משתתפים בלבד (נותרו מקומות בודדים) שבהן ייפתחו ויימזגו יינות מהיקבים בקבוצה. הארוחה הראשונה תתקיים במלון דריסקו ביפו שבה יבשל שף תומר טל מנות בהתאמה ליינות שיטעמו הסועדים. הארוחה השניה תתקיים במלון דה ג'אפה שאותה יארח שף רועי ענתבי בחדר הפרטי של מסעדת המלון.
מתי? 26-27 בפברואר. לפרטים נוספים: 054-2556553
מסעדת בית תאילנדי חוגגת 24
אחת המסעדות האהובות בארץ חוגגת 24 שנים. ביום ההולדת יתקבלו הסועדים עם כוס יין מבעבע ופרחים תאילנדיים מסורתיים ויוכלו להזמין מנות מתפריט ספיישלים שהוכן במיוחד לאירוע (לצד ההתפריט הקבוע של המסעדה): אן לואם נאה- מבחר בשרים תאיים (162 ש"ח); שרימפס קריסטל וקלמרי סגול עם אפונת שלג ואויסטר סוס (118 ש"ח); שרימפס קריסטל וקלמרי סגול בקארי אדום (118 ש"ח) ועוד.
מתי? 26 בפברואר
שבוע פתיליות בבסטה
רגע לפני סוף החורף מסעדת הבסטה תציע תפריט "סירים של צהריים": תגיש תבשילים ומרקים שבושלו על פתיליות. המנות יתחלפו מדי יום בהתאם להיצע ולהשראה, אבל אם תגיעו ביום הנכון תוכלו להזמין קוסקוס ביתי, מוח ברוטב אדום ומרק רגלי חזיר. בנוסף, תחנוך המסעדה תפריט יינות חדש ובו יינות חדשים מאזור בורגון.
מתי? 24־27 בפברואר