חיפוש מתקדם

פאי תפוחים של “קופי בר”

מתכון לפאי תפוחים של “קופי בר”
צילום: דניאל לילה
מתכון לפאי תפוחים של “קופי בר”
צילום: דניאל לילה

לפני 20 שנה, כשמתי ורותי ברודו פתחו את “קופי בר”, במתחם יד חרוצים היו בעיקר מוסכים ובבתי הקפה של תל אביב הוגש בעיקר שטרודל תפוחים. השניים, שחזרו משהות ארוכה בניו יורק, נתקפו געגועים לבתי הקפה הניו יורקיים ולמאפים האמריקאיים. הם החליטו לפתוח בית קפה קטן שיזכיר את המקומות בהם אהבו לאכול והכניסו לתפריט שני קינוחים עם שורשים אמריקאיים: עוגת גבינה אפויה ופאי תפוחים.

את הפאי נהגו לאפות בחום נמוך במשך לילה שלם. האפייה הממושכת הופכת את הפאי ל”תנור” קטן, שבתוכו מתבשלים התפוחים. בבוקר, כשהפאי היה מגיח מהתנור זהוב ואפוף ריחות תפוחים וקינמון, הגישו אותו עם כדור גלידת וניל.

מאז צמחו במתחם יד חרוצים עשרות בתי אוכל, ל”קופי בר” נולדו מסעדות אחיות ברחבי תל אביב וגרסאות שונות של פאי תפוחים צצו במסעדות שונות, אבל זו של ה”קופי בר” היא עדיין המבוקשת ביותר

חומרים

לבצק:
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 275 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 10 גרם (2 כפיות) סוכר
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 60 גרם (1/4 כוס) מים
  • 30 גרם (1/8 כוס) חומץ
לשימון התבנית:
למלית:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כדקה לתערובת פירורית. מוסיפים מים וחומץ ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  3. מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית פאי בחמאה.
  4. מרכיבים, מכינים את המלית ואופים: מרדדים מחצית מהבצק הקר לעיגול בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 30 ס"מ, כך שיספיק לריפוד התבנית והדפנות התבנית ושוליו יגלשו מעט.
  5. מערבבים את כל חומרי המלית פרט לחמאה, מניחים על הבצק ויוצקים מעל חמאה מומסת.
  6. מרדדים את המחצית השנייה של הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 28 ס"מ. מניחים את הבצק על המלית ומהדקים את שולי שני עיגולי הבצק זה לזה בצביטה. מורחים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה.
  7. אופים שעתיים עד שהבצק מזהיב.

.

11 בנובמבר 2015
תגובות

תגובות (2)

  • גל 20 ביולי 2016 10:03 השב

    אם אני לא רוצה עוגה כזו גדולה ורוצה להקטין כמויות בחצי אז באיזה תבנית להשתמש? 14??

    • ליאת על השולחן 20 ביולי 2016 10:31 השב

      היי גל,
      אפשר להשתמש בתבנית של 22, צריך להקטין את כמות החומרים בכ-60%. קחי בחשבון שזמן האפייה מעט יתקצר.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *