לא רק אמריקן פאי

פאי תפוחים

מהונגרי ועד תוניסאי - כל הדרכים להכין פאי תפוחים מפתה
אוגוסט 2019

עוגת תפוחים היא קלף מנצח, והנוכחות שלה בארוחת השבת ועל אחת כמה וכמה בארוחת ראש השנה היא חובה. אחד מתתי הז'אנרים הכי אהובים שלה הוא פאי התפוחים, ולא רק בגרסה האמריקאית שלו – הנה רעיונות לפאי הונגרי, תוניסאי, כזה שמשלב דבש וגם פאי מבולגן – כל הדרכים להכין פאי תפוחים חגיגי.

בּוּסְקוּטוֹ בִּלְתֶפָח - עוגת תפוחים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
בּוּסְקוּטוֹ בִּלְתֶפָח - עוגת תפוחים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

עוגת תפוחים תוניסאית – בּוּסְקוּטוֹ בִּלְתֶפָח

9 דירוגים
פאי תפוחים בגרסה התוניסאית: עדין ומכוסה בשכבה דקיקה של בצק פריך למתכון המלא
אלמאש פיטה - עוגת תפוחים הונגרית מתוך הספר גולאש לגולש -  מאת עופר ורדי, הוצאת לאנצ'בוקס.
צילום: מיכל רביבו, סגנון: גליה אורנן
אלמאש פיטה - עוגת תפוחים הונגרית מתוך הספר גולאש לגולש - מאת עופר ורדי, הוצאת לאנצ'בוקס. צילום: מיכל רביבו, סגנון: גליה אורנן

אלמאש פיטה  Almás Pite – עוגת תפוחים הונגרית

3 דירוגים
פאי תפוחים הונגרי נהוג לאכול דקות לאחר שיצא מן התנור, כשהוא חם ונימוח. מתוך הספר "גולאש לגולש" למתכון המלא
קראק פאי תפוחים עם קרמבל קינמון ואגוז מוסקט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קראק פאי תפוחים עם קרמבל קינמון ואגוז מוסקט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קראק פאי תפוחים עם קרמבל קינמון ואגוז מוסקט

קראק פאי היא עוגה ממכרת. מעטים האנשים שטועמים אותה ונשארים אדישים למתכון המלא