חיפוש מתקדם

שוקרוט של מסעדת ארנולדס

מתכון לשוקרוט של מסעדת ארנולדס
צילום: דניאל לילה

שוקרוט כשר, מהיר ופשוט מאוד להכנה עם טעמי עישון עוצמתיים וחמיצות מעודנת, מנת חורף מושלמת. את בשר האסאדו המעושן לא חייבים להכין לבד תוכלו לרכוש מוכן במעדניה או להחליף בחזה אווז מעושן. השף מוסיף בירה בשלב הבישול, היא מרככת את הבשר ומוסיפה ארומה עמוקה.

על הבירה: הוגרדן בירה מלאת טעמי כוסברה וקליפות תפוזי קירסאו היא שידוך נהדר לשוקרוט. בכל שלוק מהבירה החיך מתרענן ומוכן לביס הבא מהתבשיל החורפי.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם שפע מי מלח רותחים 20 דקות עד שמזלג ננעץ בהם עם התנגדות קלה. מסננים.
  2. מחממים סיר ומטגנים קוביות שומן אווז 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שהן נמסות כמעט לגמרי. מוסיפים נקניקיות ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים פרוסות אסאדו מעושן ומטגנים 2-3 דקות להזהבה.
  3. מוסיפים תפוחי אדמה וכרוב כבוש, יוצקים בירה ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 15 דקות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מגישים חם עם חרדל איכותי ליד.

“ארנולדס” בנתיב השיירה היא בין המסעדות הוותיקות בנוף הצפוני (בקרוב היא חוגגת 20) ומן הראשונות שהוכיחו, כי הכשרות אינה חסם בפני אוכל משובח, ובפרט בפני חוויה קרניבורית מענגת. את הטיפול המדויק בבשר המשיך השף אורי ארנון גם ב”ארנולדס” רמת ישי, שנפתחה ב-2013 ובתפריט שלה תמצאו אוכל שמאוד מחובר לאזור ולשפה המקומית. מהטאבון מגיח למשל לחמעג’ון חורפיש עם בשר בקר וטלה בתיבול עדין, המוגש למנה ראשונה, או צלעות טלה רכות במשרת סילאן בין העיקריות. לצד אלה יש גם מנות צרפתיות קלאסיות כמו טורנדו רוסיני, שוקרוט ועוד.

19 בדצמבר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *