מדריך

דברים שבלב: איפה אוכלים בלב השרון?

ארגז לחם | צילום: שני בריל
ארגז לחם | צילום: שני בריל

טעימות של יין, סלסילות פיקניק, לחמים ומאפים טריים ואפילו סדנאות: סיבוב קולינרי טעים ונעים במיוחד בלב השרון 

31 ביולי 2022

אני גרה בעיר, אבל אוהבת את אוויר הכפר. לכן אני תמיד בחיפוש אחרי מקומות נעימים וקרובים, כאלה המאפשרים נסיעה קצרה והצטיידות במוצרים משובחים, שיעשירו את המקרר והמזווה הביתיים, או כאלה שמספקים חוויה מלבבת של קפה מול השדות הפתוחים. לב השרון הוא אזור כזה בדיוק, והוא גם לא כזה רחוק מתל אביב. כשמתחשק לצאת מהעיר בשישי בבוקר, או כשבא לשנות אווירה באמצע השבוע לכמה שעות – זהו אזור נגיש ומלא בפינות קולינריות, שמהן תוכלו להרכיב לעצמכם יום של שלווה בכפר. 

לא לוותר על טיול בבוסתן ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה
לא לוותר על טיול בבוסתן ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה

אזור חוף השרון

בצד המערבי ביותר של אזור השרון נמצא רכס כורכר, המספק נוף עוצר נשימה אל עבר מי הטורקיז הפרושים מטה. בכל עונה כדאי לבוא ולטייל בשמורת חוף השרון המרהיבה, אבל בחודשי האביב והקיץ פועלת בה גם עגלת הקפה קפה וים, הצמודה לתחילת המסלול, וזו הזדמנות טובה ליהנות ממנה. מחצלת, בירה, קפה או פיצה, ושורה ראשונה לנוף שקיעה מושלם.

שמורת חוף השרון, ליד קיבוץ שפיים

קפה וים, בווייז: "קפה וים", 5208549־054 

מושב בני ציון 

כשמתחשק קפה מחוץ לעיר, או עצירה בדרך צפונה או דרומה – דנדי היא אופציה מצוינת. שילוב נפלא של מעדנייה, חנות פרחים ובית קפה. תוכלו לקחת כמה גבינות וכוס יין ולשבת בחצר הנעימה, או ללכת על קפה ומאפה מתוק, המוכנים במקום. אם התמזל מזלכם והמאפין המלוח בדיוק יוצא מהתנור, אל תהססו.

לטובת ארוחת צהריים או ערב, שימו פעמיכם אל אחת מהמסעדות היפות בארץ – גוז' ודניאל. עיצוב המסעדה הכפרי והנעים מורגש כבר בגינה המלווה את שביל הגישה. אם באפשרותכם להזמין מראש, מומלץ לבחור במרפסת הצופה אל נופי השרון והגן המטופח. אל תוותרו על טיול קטן בבוסתן הקסום בסיום הארוחה. התפריט, ההולם את העיצוב, מתבסס על חומרי גלם עונתיים ומשובחים.

אם אתם מחפשים מקום מיוחד לחגוג בו אירוע משפחתי או מפגש חברתי, פארמה קולטורה היא בחירה נבונה. זוהי חווה אורגנית לגידול ירקות, שבה תוכלו לעשות סיור בשדה היפה, לשמוע על חקלאות בת קיימא, לקחת רגע, להאט וליהנות ממרחב אסתטי להפליא. בעבר היה אפשר להגיע למקום בספונטניות וגם לקחת סלסילת פיקניק לדרך, אבל היום הביקור בחווה מותנה בתיאום מראש, אז אל תשכחו לתכנן לפני שמגיעים. 

סיור בשדה ובחווה בת קיימא פארמה קולטורה. צילום: יסמין שנהב
סיור בשדה ובחווה בת קיימא פארמה קולטורה. צילום: יסמין שנהב

דנדי, ערבה 9 חרוצים, 8951919־09

גוז' ודניאל, אנשי בראשית 39 בני ציון, 7714122-09־09

פארמה קולטורה, המנים 19 בני ציון, 7688487־09 

כשמתחשק לצאת מהעיר בשישי בבוקר, או כשבא לשנות אווירה באמצע השבוע לכמה שעות – זהו אזור נגיש ומלא בפינות קולינריות, שמהן תוכלו להרכיב לעצמכם יום של שלווה בכפר

תל מונד והאזור 

גינת ירק קטנה, שבה צומח בעונה היביסקוס מפואר, מקבלת את פני הבאים למגבנת חנן הגבן. האירוח במרכז המבקרים כולל סרט קצר על המקום והסברים מרתקים על ייצור הגבינות הארטיזנלי, שאותם מעביר חנן סופר, החבר בגילדת הגבנים העולמית; ולאחר מכן ארוחה נהדרת, תחת עצי אבוקדו, המבוססת על תוצרת המקום. אפשר גם להזמין סלסילת פיקניק ממוצרי המעדנייה ולהתמקם באחת מפינות הטבע באזור, בהן יער האילנות או בריכת החורף בעין שריד, בעונה המתאימה.

נסיעה קצרה מחנן הגבן ותגיעו לחווה האורגנית למשמרת, שבה מגדלים פירות וירקות מול שדות השרון המרהיבים. תוכלו לתאם סיור מראש בחווה או להזמין סל ירקות ופירות אורגניים עד הבית.

הישר מגילדת הגבנים העולמית חנן הגבן. צילום: יסמין שנהב
הישר מגילדת הגבנים העולמית חנן הגבן. צילום: יסמין שנהב

לא רחוק משם, בכפר הס, נמצאת עגלת הקפה הקבינה קפה. מכיוון שהשותפים למקום מגיעים מתחום המסעדנות, מושם דגש רב על התפריט וחומרי הגלם בעגלה. תוכלו לבחור טוסט, סלט, כריך משובח, מאפה, קפה או משהו טעים אחר, ולשבת באחד משולחנות העץ להפוגה נעימה. השירות הלבבי הוא בונוס. אחת לכמה שבועות מגיע לאזור גם הפודטראק של הקבינה עם המבורגר ומנות נוספות (עקבו באינסטגרם לתאריכים מדויקים).

השירות הלבבי הוא בונוס הקבינה קפה. צילום: שני בריל
השירות הלבבי הוא בונוס הקבינה קפה. צילום: שני בריל

אם הגעתם לאזור בימי שלישי או שישי, כדאי לקפוץ למאפיית ארגז לחם בעין ורד כדי לקנות לחם מחמצת נהדר הביתה וכמה קרואסוני חמאה משגעים.

בימי חמישי בערב, השף עומר אבישר (לשעבר קלארו) מארח בבוסתן שבחצר ביתו באזור לב השרון, ארוחות פתוחות המתבססות על חומרי גלם עונתיים, שאותם הוא מגדל בגינת הירק שלו או רוכש מחקלאי האזור.

אירוח בבוסתן מנה של שף עומר אבישר. צילום: שני בריל
אירוח בבוסתן מנה של שף עומר אבישר. צילום: שני בריל

חנן הגבן, דרך המייסדים 25 חרות, 7889990־09

חוות למשמרת, דרך משמרת 21 משמרת, 7730999־09

הקבינה קפה, מרכז יבולים, כפר הס, 4942695־054

ארגז לחם, רחוב בית הכנסת, עין ורד, 7757404־054

עומר אבישר, חרות, 8867715־054  

 

אם אתם כבר בסביבה, תקפצו גם לעמק חפר. יש לנו המלצות מצוינות לאזור

אבן יהודה 

באחד מהרחובות הרגועים של אבן יהודה, הוקמה בתקופת הקורונה מעדניית האופט. במעדנייה היפה, המלאה בכל טוב, תמצאו מבחר מצרכים משובחים, שאותם תוכלו לצרף למזווה הביתי, וכן תפריט נרחב של כריכים, סלטים, מאפים מלוחים ומתוקים, לחמים, עוגות ואוכל מוכן. המלצה שלי: קחו סלסילה, מלאו אותה בכל טוב והמשיכו לפיקניק כיפי.

מלאו סלסלה בכל טוב מעדניית האופט. צילום: אסף קרלה
מלאו סלסלה בכל טוב מעדניית האופט. צילום: אסף קרלה

את חדווה בגן קצת קשה להגדיר במילה אחת. מדובר בשילוב של משק חקלאי ומשתלה רחבת ידיים, וכל פינה משדרת אסתטיקה במיטבה. חווה אורגנית, המקיפה את המשתלה המרהיבה, תאפשר לכם לקחת סלסילה ולצאת אל הגינה לקטיף. במקום, ששם לו למטרה להוות מרכז לתרבות הגינון, אף הוקצה שטח לערוגות לגידול עצמי. אל תפספסו את חנות הפרחים היפה הצמודה למשתלה. כמו כן, בימי שישי בחודשי החורף והסתיו, מיטב התוצרת המקומית הופך למטעמים, ובמקום נפתח דוכן פארם טו טייבל.

אם מתחשק לכם לסיים את סיבוב שישי בכוס יין לבן צונן, או שאתם נמצאים באזור בשעות הערב, מומלץ להגיע לחנות ובר היין בוקה. במקום נערכים ערבי נושא, המוקדשים למדינה או סוג יינות ספציפיים.

מעדניית האופט, הלוחמים 9 אבן יהודה, 7909992-09־09

חדווה בגן, בווייז: "חדווה בגן", אבן יהודה, 6641998־054 

בוקה, המייסדים 62 אבן יהודה, 8625621־09 

לאורך כביש 4 

מצדו המזרחי של כביש 4, בלב חורשה הצופה אל שדה ירקות יפה, ממוקמת פטיט קפה – עגלת קפה שבה תוכלו למצוא שייקים, טוסטים, סלטים ומאפים (מומלץ לברר אם נשאר ספוליאטלה – מאפה קטן עשוי מעלי בצק דקיקים במילוי ריקוטה מתוקה והדרים). אבל גולת הכותרת של המקום היא דווקא מגוון סוגי קערות הבריאות הטעימות, המפנקות והמלאות במגוון מרכיבים.

קערות בריאות מלאות בכל טוב פטיט קפה. צילום: יסמין שנהב
קערות בריאות מלאות בכל טוב פטיט קפה. צילום: יסמין שנהב

במרחק עשר דקות נסיעה, מעברו השני של כביש 4, נמצאת עגלת הקפה Vicky's Bake Shop. המאפים והמתוקים הססגוני שאותו אופה ויקי בורשטיין, קונדיטורית ושוקולטיירית בהכשרתה, מפתיע ביותר, שכן לא בכל יום מגיעים לעגלת קפה ומוצאים מאפים ברמה של פטיסרי משובח. תוכלו למצוא שם, למשל, מאפה מבצק קרואסון ממולא בקרם פטיסייר, פיסטוק וריבת פירות יער; או כזה הממולא בקרם לימון וקרם פטל. כל מגש שיוצא הוא יפה לעין לא פחות משהוא ערב לחך. אפשר לשבת על אחד מספסלי הפיקניק במדשאה הסמוכה או לקחת להמשך היום (אם תצליחו להתאפק).

פטיט קפה, החלוצים 5 צור משה, 3551355־050

Vicky's Bake Shop, מרכז קהילתי 1 , נורדיה, 6196111־09 

טיול לשבת 

לטובת הצטיידות בדרך לטיול של שבת בבוקר, מומלץ לעבור בבייקרי תל יצחק, שם תוכלו למצוא מבחר מאפים, סלטים, כריכונים ועוגות, שיאפשרו לכם להרכיב סלסילת פיקניק נהדרת.

משם, שימו פעמיכם לאגמון פולג הסמוך. תוכלו לפרוש את המטעמים על אחד משולחנות העץ שבמקום, ולאחר מכן לטייל במסלול קצר סביב האגם הקטן. איזו מין שלווה.

בייקרי תל יצחק, בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 7411110־09

אגמון פולג, בווייז: "אגמון פולג", ליד היישוב אודים 

קפה וסדנאות מתחם סילו. צילום: יסמין שנהב
קפה וסדנאות מתחם סילו. צילום: יסמין שנהב

עוד נקודות עוד 3 בהוד השרון והאזור 

לקראת סוף השבוע מורגשת תכונה רבה בבית הנאה במושב עדנים, הסמוך להוד השרון. דפי ותמר עומלות במרץ על הכנת כיכרות לחם, שנמכרות לקהל הרחב בימי חמישי אחר הצהריים בחלון מאפיית יוגן (או בימי שישי במתחם סילו). זהו לא סתם לחם: הוא עשוי מכמה סוגי קמחים בהתאם לפילוסופיית הפרמקלצ'ר, התומכת בגיוון בחקלאות. כך תוכלו למצוא שם "לחם פועלות" מחיטת דורום ארץ־ישראלית מלאה וחורסאן, לחם כפרי עם פיסטוקים קלויים משגעים ואזוב טרי ועוד.

על פי פילוסופיית הפרמקלצ'ר מאפיית יוגן. צילום: יסמין שנהב
על פי פילוסופיית הפרמקלצ'ר מאפיית יוגן. צילום: יסמין שנהב

בהוד השרון, מול השדות, נמצא מתחם סילו, הכולל בית קפה נעים וחלל לסדנאות, יוגה ותנועה. תפריט בית הקפה כולל מגוון גדול של אוכל צמחוני וטבעוני טעים ביותר, כמו מיצים טבעיים המוכנים במקום, סלטים, כריכים מהלחמים המשובחים של מאפיית יוגן ועוד.

במרחק עשר דקות נסיעה, לאורך צדו השני של כביש 40 ,שוכן יקב נווה ירק, שהוקם ב־2015 על ידי מומו שמילוביץ. שמילוביץ היה הבעלים של סטודיו לעיצוב מוצר במשך שנים, עד שהחליט להגשים את חלומו ולשוב להיות חקלאי במושב שבו גדל. אל היקב אפשר להגיע לטובת טעימות יין או איסוף סלסילת פיקניק לישיבה באחת מפינות החמד לאורך נחל הירקון, הצמוד למושב. אם אתם אוהבי יין אדום, אל תפספסו את הקריניאן עז הטעם. בימי חמישי פועל במקום מעין בר יין, שבו מגישים טעימות לצד מנות שף, ובסופי שבוע אפשר להגיע להתארח ביקב ולטעום חמישה יינות לצד גבינות, לחמים ותפריט של מנות קטנות.

מאפיית יוגן, השדות 20 מושב עדנים, 6717885־052

סילו תרבות, הוד השרון, 5449505־054

יקב נווה ירק, רחוב השקד מושב נווה ירק, 9384444־03 

*הכותבת היא יוצרת תוכן, בעלת האתר sunny side up