טבלת המבקרים

האם המסעדה החיפאית מצליחה לרגש גם בתל אביב?

טאטאמי. צילום: דן פרץ
טאטאמי. צילום: דן פרץ

החיפאית המיינסטרימית שהגיעה לת"א, המסעדה שהפתיעה את שגיא כהן וסושי כשר מוצלח. סיכום ביקורת מסעדות של אתר השולחן

11 ביולי 2019

אבי אפרתי, וואלה! אוכל: טאטאמי, תל אביב

אבי אפרתי ביקר בטאטאמי החדשה, השלוחה התל אביבית של רשת המסעדות החיפאית ונראה שהמעבר לתל אביב לא עובר לגמרי בהצלחה לדעתו.

"טאטאמי היא לא מסעדה של אנשי אוכל חסרי כישרון וידע. נהפוך הוא. ניכר שמאחורי המקום עומדים אנשים שדווקא מבינים היטב מה הם עושים. ברור גם ששליטה ראויה בטכניקות היא שעומדת בבסיס המטבח כאן. בשום מנה כמעט לא היו בעיות בטכניקה. אלא שהחתירה אל מה שכנראה נתפס על ידי קברניטי המקום כטעם המיינסטרים המקומי כל כך דרמטית שהיא דורסת במגף ברוטאלי כל רף בסיס קולינרי מינימאלי".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
טאטאמי – כל הפרטים

לא בעיר הנכונה טאטאמי. צילום: דן פרץ
לא בעיר הנכונה טאטאמי. צילום: דן פרץ

שגיא כהן, הארץ: אמש, תל אביב

שגיא כהן ביקר במסעדה אמש התל אביבית והופתע לגלות אוכל נהדר של שפית אורטל רוזנברג.

"באמש, מסעדה טובה להפתיע בתל אביב, הבנתי פתאום את קסם הישראליות. משמיעים לנו צפירה ואנחנו מצטרפים עם הכפיים. לא רחוק מהחצר החביבה של אמש נמצאות הכספות של בנק דיסקונט. פעם־פעמיים בשעה בערך הכספות פוצחות בסירנת בדידות נוגה. דיסקונט. מי יגיד להם משהו? ובכל פעם שזה קרה, מישהו מהיושבים באמש היה משוכנע שזו שירה בציבור ומיהר להצטרף. משהו באפיזודה הזו מיטיב לסמל את רוח המקום: זה מקום חביב, מאיר פנים, ועל פניו: נטול יומרות. אבל מדי פעם, בערך בתדירות הסירנות, נוחתת על השולחן מנה שהתגובה הראויה לה היא, אכן, כפיים".
לביקורת המלאה של שגיא כהן ב"הארץ"
אמש – כל הפרטים

טובה להפתיע סשימי דג ים, אמש. צילום: אמיר מנחם
טובה להפתיע סשימי דג ים, אמש. צילום: אמיר מנחם

ביצה עלומה, מאקו: 02, ירושלים

ביצה עלומה אכל במסעדת 02 הכשרה וגילה שלמרות השף המייעץ מושיקו גמליאלי, הוא עדיין לא מחבב מסעדות כשרות בבתי מלון.

"מבין המסעדות הכשרות השוכנות בבתי מלון, 02 הירושלמית היא ללא ספק אחת הטובות – עובדה שאפשר לזקוף כנראה לזכות השף המייעץ שלה, מושיקו גמליאלי. ומה מחוץ להקשר הזה? ובכן, ברוב המנות המצב לא היה מזהיר, אבל היי, לפחות נשארנו בחיים."
לביקורת המלאה של ביצה עלומה ב"מאקו"
02 – כל הפרטים

הטובה מבין הכשרות קבב, 02. צילום: אפיק גבאי
הטובה מבין הכשרות קבב, 02. צילום: אפיק גבאי

חיליק גורפינקל, גלובס: אל גאטו אזול באואזיס, תל אביב

אחרי ביקור בגרסת הצהריים המקסיקנית של מסעדת אואזיס, אל גאטו אזול, חיליק גורפינקל רוצה לחזור שוב.

"אל גאטו אזול, כלומר הצהריים של אואזיס, הם יופי של שובר שגרה אם אתם עובדים בסביבה. לי לפחות זה עשה חשק לחזור וגם לבדוק סוף-סוף גם את ארוחת הערב".
לביקורת המלאה של חיליק גורפינקל בגלובס
אואזיס – כל הפרטים

צהריים שוברי שגרה צהריים מקסיקני באואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו
צהריים שוברי שגרה צהריים מקסיקני באואזיס. צילום: אנטולי מיכאלו

חן קורן, מקור ראשון: JLM סושי מקומי – ירושלים

חן קורן חזרה בפעם השנייה למסעדת JLM אחרי שהתאכזבה מיד אחרי הפתיחה, וגילתה שיפור ניכר.

"היום, שלושה ימים אחרי הביקור השני, הסושי שאכלתי שם לא יוצא לי מהראש. וגם הקוקטיילים וגלידת הסויה…ואז הגיעו הרולים… יחד הם העניקו ל־JLM את התואר אחת משלוש הסושיות הכשרות הטובות בארץ. חד משמעית".
לביקורת המלאה של חן קורן ב"מקור ראשון"
JLM סושי מקומי, דוד המלך 10, ירושלים, כשר, ראשון-חמישי: 23:00-18:00

אלון הדר, TimeOut תל אביב: שישקו, תל אביב

אלון הדר אכל בשישקו הותיקה ומצא שהמקום מבצע בדיוק את מה שהוא מבטיח.

"צלחות חלוקה לא מתוחכמות שבונות שפע על השולחן, מנה בשרית אחת או שתיים (עדיף קבב, תמיד קבב), רכבת אלכוהול ואווירה של כפתור חולצה פרום (ואחרי הארוחה גם כפתור המכנסיים). ארוחה מיינסטרימית בלי נקיפות מצפון – לא תזונתיות ולא פיננסיות.
הביקורת המלאה של אלון הדר בגיליון TimeOut תל אביב, השבוע.
שישקו – כל הפרטים

צלחות חלוקה לא מתוחכמות שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו
צלחות חלוקה לא מתוחכמות שישקו. צילום: אנטולי מיכאלו