מתכון

ברד פודינג בצל

פשטידה מעולה שמנצלת את שאריות מרק הבצל, וגם את הנלווים שלו להגשה: קרוטונים, טוסטים וגבינה מגוררת

19,039 בשלנים התעניינו במתכון זה
ברד פודינג בצל. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
ברד פודינג בצל. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הפטנט הזה יכול לעבוד עם כל מרק ארומטי — למשל וישיסואז או מרק כרובית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

שימון התבנית:

אופן ההכנה

1

משמנים תבנית ומניחים בה קוביות לחם. יוצקים עליהן מרק בצל.

2

מערבבים שמנת עם ביצים, תימין, מלח ופלפל ויוצקים על קוביות הלחם הספוגות. משהים שעה לספיגה.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים גאודה.

4

אופים כ-20 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

טיפים
קיצור דרך למרק בצל: מחליפים את המים וירקות השורש ב-2 ליטר מרק (עוף, בקר או ירקות). מבשלים כ-15 דקות בלבד אחרי רתיחה.
למרק נטול גלוטן: מוותרים על הקמח וכדי להסמיך מעט את המרק טוחנים כוס אחת שלו (עם פיסות בצל) ומוסיפים למרק המוכן.