המרקים האסיאתיים מתאפיינים בטעמים עמוקים ומורכבים. במרק הזה מצטרפות אליהם פטריות, שמוסיפות מרקם נגיס וגם מעצימות את טעמי האוממי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר עוף:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון.
מכינים את הציר:
2
מניחים את הבצל בתבנית כשהצד החצוי כלפי מטה ולידו מניחים את שורש הג'ינג'ר בשלמותו.
3
צולים 20 דקות. מצננים וקולפים.
4
שמים את הבצל והג'ינג'ר בסיר גדול ומוסיפים כרעי עוף ואת יתר החומרים. יוצקים 3 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה.
5
מסננים את המרק. את בשר העוף מפרקים מהעצמות ושומרים להגשה.
לפני ההגשה:
6
מחזירים את המרק לסיר נקי, מוסיפים נבטים ופטריות ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול בעזרת רוטב סויה.
7
מסדרים בקערות אישיות אטריות אורז, פרוסות עוף וצ'ילי ויוצקים מעל את המרק החם. מפזרים נענע וכוסברה ומגישים.