במידה והמרק הזה עשיר לכם מדי, ותרו על הקנלים של השמנת המוקצפת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק:
לבוקה גרני:
לקנלים של קצפת ועירית:
אופן ההכנה
מכינים את הבוקה גרני:
1
מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.
מכינים את המרק:
2
מאדים את הירקות (בצל, כרישה, סלרי, שום) במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים. מוציאים ושומרים בצד.
3
מאדים את כל סוגי הפטריות ביתרת החמאה ושמן הזית עד שהן מתחילות להתקרמל (לאחר שהפרישו את כל הנוזלים).
4
יוצקים ברנדי, מקרבים את המחבת ללהבה ומציתים את הברנדי. כשהלהבה נכבית מוסיפים יין ומבשלים כ-3-2 דקות עד שהוא מעט מצטמצם.
5
מחזירים לסיר את הירקות המאודים, יוצקים ציר עוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבוקה גרני, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.
6
מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה. מתבלים וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.
מכינים קנלים ומגישים:
7
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מקפלים פנימה עירית ומתבלים.
8
יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים כף מקצפת העירית במרכז כל קערה.