מתכון

מרק פטריות

קלאסיקה צרפתית עם חמאה, ברנדי, יין והרבה שמנת. חריגה קלה מהדיאטה לטובת מרק שיביס את האפרוריות של החורף

32,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
מרק פטריות. צילום: דניאל לילה
מרק פטריות. צילום: דניאל לילה

במידה והמרק הזה עשיר לכם מדי, ותרו על הקנלים של השמנת המוקצפת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק:

לבוקה גרני:

לקנלים של קצפת ועירית:

אופן ההכנה

מכינים את הבוקה גרני:

1

מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.

מכינים את המרק:

2

מאדים את הירקות (בצל, כרישה, סלרי, שום) במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים. מוציאים ושומרים בצד.

3

מאדים את כל סוגי הפטריות ביתרת החמאה ושמן הזית עד שהן מתחילות להתקרמל (לאחר שהפרישו את כל הנוזלים).

4

יוצקים ברנדי, מקרבים את המחבת ללהבה ומציתים את הברנדי. כשהלהבה נכבית מוסיפים יין ומבשלים כ-3-2 דקות עד שהוא מעט מצטמצם.

5

מחזירים לסיר את הירקות המאודים, יוצקים ציר עוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבוקה גרני, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.

6

מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה. מתבלים וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.

מכינים קנלים ומגישים:

7

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מקפלים פנימה עירית ומתבלים.

8

יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים כף מקצפת העירית במרכז כל קערה.