5 דברים שאפשר לעשות עם פסטו

5 דברים שאפשר לעשות עם פסטו. צילום: shutterstock
תוספת של כף או שתיים לפסטה, ממרחים קנויים, בצק או ברוסקטה יכולה לעשות פלאים
תמיד עדיף להכין בבית, אבל גם אם משתמשים בפסטו קנוי, יש כלל ברזל אחד: למקסימום טעם תמיד מוסיפים את הפסטו בסוף הבישול.
איך מכינים פסטו ביתי?
פסטו שקדים, עגבניות וריקוטה סיציליאני
5 דברים שאפשר לעשות עם פסטו
- מיונז פסטו מערבבים כוס מיונז עם 2 כפות גדושות פסטו ושן שום כתושה. מגישים כממרח לכריך או לצד קציצות, שניצל או כל דבר אחר מטוגן בבלילה.
- סלט של ירקות טריים וקלויים בפסטו מערבבים בקערה צרור עלי רוקט, 10 עגבניות, שרי תמר חצויות, 10 זיתי טאסוס מגולענים, 1/4 בצל סגול פרוס דק, פלפל אדום קלוי חתוך לרצועות דקות, 40 גרם גבינת סנט מור חתוכה
לקוביות קטנות, 2/1 כוס קוביות חציל קלויות וקישוא קלוי. מוסיפים כף גדושה פסטו, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. - רוטב עגבניות ופסטו לקציצות מחממים 1/4 כוס שמן זית בסיר, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומטגנים עד שניחוח השום מורגש. מוסיפים 2 פחיות (800 גרם) עגבניות קלופות וקצוצות ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל ובמידת הצורך מוסיפים קורט סוכר. מכבים להבה, מוסיפים 2 כפות גדושות פסטו ומערבבים. מוסיפים קציצות מטוגנות ומשהים יחד כ-5 דקות עד שהקציצות סופגות את טעמי הרוטב.
- ממרח שעועית לבנה ופסטו מרסקים כוס שעועית לבנה מבושלת עם 2 כפות פסטו, שן שום כתושה, מלח, פלפל ומיץ מ-1/2 לימון. מגישים על ברוסקטות.
- רוטב טחינה עם עגבניות ופסטו מגררים 2 עגבניות ומערבבים עם כוס טחינה ו-2 כפות פסטו לקבלת מטבל במרקם גס. מגישים לצד בשרים צלויים על הגריל כמו סטייק, קבב או דג.
ועוד 7 דרכים לשדרג את ארוחת הערב:
- מניחים נקניקים על מצע של עלי רוקט ועליהם תלולית פסטו.
- מורחים פסטו על קוביות גבינה בולגרית.
- מערבבים לתוך לבנה או גבינה לבנה.
- מורחים טורטיות בפסטו לפני שמוסיפים גבינות וקולים במחבת.
- פורסים בגט לפרוסות בלי לנתק מהבסיס, מורחים בחמאת שום ופסטו, עוטפים ברדיד אלומיניום
ואופים ב-180 מעלות כ-10 דקות עד שהלחם פריך. - מוסיפים פסטו לממרח חומוס מהחומוסייה האהובה עליכם.
- מתבלים מרקי ירקות בכף פסטו בהגשה.
עוד דברים שאפשר לעשות עם פסטו ומתכוני פסטו מומלצים