ברי יוגב
תחנת קמח
אופה. בעל מאפייה בניו ג'רזי וחי על אוכל מטוסים. מאמין גדול בלואו-טק וחולה על תהליכים מורכבים. מונע על ידי כל מה שעדיין לא גיליתי ומאמין שמחר יהיה טוב יותר.

הדרך לגן עדן מרוצפת בראוניז מושלמים

כמה סודות קטנים אחראים לבראוניז במרקם מושלם: עסיסיים, קרמיים ועם מעטה פריך שיספקו כל קרייב לשוקולד

9 בספטמבר 2019
בראוניז של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב
בראוניז של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב

שוקולד, אחד מחומרי הגלם היוקרתיים, המפתים והאהובים ביותר על פני כדור הארץ. כשאני באמת צריך ביס קרמי ושוקולדי, אני מכין בראוניז. מהמתכון הבסיסי הזה אפשר לצאת לעשרות מתכונים חדשים: מחליפים את השוקולד המריר בשוקולד חלב, בשוקולד חצי מריר, בשוקולד לבן ואפילו בשחקן החדש – שוקולד רובי.  גם את התוספות (כאן פשוט זרקתי פנימה חתיכות שוקולד) ניתן להחליף באגוזים קלויים, חתיכות עוגיות אוראו, ואפילו סוכריות קופצות. הבראוניז הן עוגיות פשוטות אבל אם מכינים אותן נכון הן הופכות למעדן שמיימי עם מרקם נימוח וקרמי שעומד בניגוד לקראסט העדין הפריך.

אז הנה כל הסודות שלי:
קורט מלח בבלילה מקפיץ ומחדד את כל הטעמים.
חמאה מומסת מבטיחה בראוניז עסייסיים ולחים (חמאה מוצקה תתן את אותו טעם אבל מרקם כמעט יבשושי).
קמח לחם אני מכין בראוניז עם קמח לחם שכן יש בו כמות גדולה של גלוטן. הגלוטן מבטיח שלמרות הלחות, לבראוניז יהיה מרקם גמיש, נגיס ויציב – באנגלית קוראים לזה צ'ואי, בעברית אין תרגום מדויק.

מה בסך אנחנו רוצים? ריבוע שוקולדי, פאדג'י עם קראסט עדין ונימוחות גן עדן.

המתכון לבראוניז מושלמים