ארוחה בריבוע
השנה האחרונה הביאה לעולם מונח חדש - הארוחה הרביעית. תוספת עדכנית לשילוש הקדוש של ארוחת הבוקר, הצהריים והערב. אז מה היא בדיוק הארוחה הרביעית, הייפ אופנתי או מענה לצורך מודרני? קבלו קווים לדמותה
תה מנחה אנגלי; הפסקת הקפה והעוגיות שההולנדים נוטלים לעצמם מדי יום ב־16:00, האפרטיבו הצפון איטלקי – מנהג מעולה שחייבים לאמץ פה (ועיקרו עצירה בבר או מסעדה קטנה בסוף יום העבודה ולפני ארוחת ערב בבית למשקה ומנות קטנות), הם רק חלק מהמנהגים שהושיבו אנשים לארוחה נוספת במשך הדורות. אז מה הבדל בין הארוחות הרביעיות הוותיקות והמבוססות הללו לארוחה הרביעית של זמננו? ובכן,המליאנלס (כינוי למי שנולדו בין סוף שנות השמונים של המאה העשרים ועד לשנת 2000) הם הדור שהגה ומתפעל את הארוחה הרביעית החדשה, הם אנשים עסוקים והעניין הוא שהם מאוד אוהבים להיות כאלו. הם לא צריכים הפוגה מלחצי היום בדמות הפסקת עוגיות, אין להם עניין באפרטיבו שמפריד בין חושך לאור (זאת אומרת עבודה ובית) והם לא מחפשים טקס תה שיכין אותם לשנ"צ כמנהג האנגלים. בקיצור, הארוחה הרביעית שלהם היא בשום אופן לא עצירה, הפוגה או הפרדה. מדובר בארוחה שכל תכליתה היא לעזור למלניאלס הבלתי נלאים להמשיך לנוע, לרוץ ולתפעל את היומיום שלהם שנמשך שעות ארוכות ארוכות. בהתאמה לכך את הרביעית שלהם המלינאלס אוכלים (לרוב) תוך כדי תנועה והיא נשנושית במהותה, מושתתת על האהבה הגדולה של כולם לחטיפים. מאפיין נוסף של הארוחה הרביעית החדשה הוא היותה ארוחה מוכוונת בריאות, הרכיבים שלה אינם לקוחים מהעולם המושחת הנלווה ברגיל לנשנוש או לחטיף, אלא מזונות על (נניח גוג'י ברי ואגוזים), סלט קטן, שייק פירות וחלב, קערת גרנולה ויוגורט וכדומה, כל מה שימלא אותנו באנרגיה בדרך מהעבודה לאימון או בלילה מאוחר – הרבה אחרי ארוחת הערב, שהעבודה (או הפיד באינסטגרם) משאירים אותנו ערים.
תופעה חולפת או מסורת בהתהוות?
נכון להיום יש באינסטגרם כ־21,500 פוסטים תחת התגית #fourthmeal, הגדרה מילונית ב־urbandictionary ומאות כתבות או מאמרים שמכריזים על קיומה ונותנים בה סימנים. התופעה שצמחה עצמאית הולכת ומתפשטת במהירות בזכות המדיה החברתית ומקבלת תנופה משמעותית מרשתות מזון בעיקר באנגליה ובארצות הברית (סטארבקס, פרט אה מנג'ה ואפילו טאקו בל) אשר החלו להציע מוצרים שעונים על הצורך בבוסט (בריא) של אנרגיה במהלך היום או הלילה, הארוחה הרביעית מתאימה לאורח החיים המודרני כמו כפפה ליד.
נראה שהארוחה הרביעית הולכת ללוות אותנו שנים ארוכות ולעזור לכולנו לצלוח את היום בלי נפילות מתח. הדיאטנית נעמה הייק ממליצה שהארוחה הרביעית תכיל מנת חלבון ושומן ממקור צמחי עם או בלי פחמימה, כמו יוגורט עם שיבולת שועל, פרי עם אגוזים, כריך עם גבינה או שייק אנרגיה מבוסס חלב עזים ופירות (חלב העזים עשיר בחלבון ומכיל אינספור סגולות בריאות המחזקות את המערכת החיסונית, מגבירות את ספיגת הסידן ועוד).
הארוחה הרביעית המהירה והחטיפית יכולה להיות טעימה ומזינה כמו כל ארוחה מהזן הישן אם משתמשים בחומרי גלם מעולים ומרכיבים אותה תוך תשומת לב ליצירת משחקי טעם ומרקם. כריך עם גבינה למשל יכול להיעשות מלחם מחמצת איכותי, ירקות מקומיים קלויים וגבינת עזים למריחה של צוריאל שמביאה את כל האיכויות של חלב העזים בלי עיבוד יתר או חומרים משמרים אל הצלחת. נשנוש מהיר וממלא אנרגיה נוסף יכול להיות קרקר כוסמין איכותי לצד גבינה בולגרית 24% של משק צוריאל, זיתים וירקות טריים. אפשר להכין גם שייק על בסיס יוגורט עזים חמצמץ מסדרת העיזים של משק צוריאל ופירות העונה, או שייק ירוק ממגוון ירקות ירוקים אורגניים בתוספת חלב עזים טרי. ארוחה רביעית מוכנה ומזומנה אפשר למצוא על המדפים – סדרת יוגורט העזים של צוריאל שכוללים תוספת פירות כמו תות, אפרסק או פירות יער מאפשרת לקחת גביע ולאכול מול המחשב או בדרך לאימון.
שייק אנרגיה ירוק על בסיס חלב עיזים
כריך אנרגיה עם גבינת עזים למריחה, נבטים וירקות קלויים
מאפינס קישואים עם יוגורט עיזים וצפתית מעודנת
סלט פסטה עם צפתית, עשבי תיבול וסומק