מסעדות מומלצות בחיפה

לא מעט מסעדות יש בחיפה, ותיקות וחדשות, ואנחנו אספנו את הכי טעימות ושוות ביניהן
לוקס. צילום: אפיק גבאי
לוקס. צילום: אפיק גבאי
אוגוסט 2019

מאז ומתמיד חיפה היתה ידועה בזכות החומוס, הפלאפל והשווארמה הטעימים שאפשר להשיג בה, אבל בשנים האחרונות נפתחו בה עוד ועוד מסעדות, שהפכו אותה לעיר קולינרית של ממש. אספנו את כל המסעדות הכי טעימות בעיר הנמל הצפונית, כדי שתדעו בדיוק איפה לאכול בביקור הבא בחיפה.

עראבסקה. צילום: מרב סריג
עראבסקה. צילום: מרב סריג

עראבסקה ARABESKA

המסעדה הקטנה של אמאל ובנה אכרם בה מבוססות המנות על מתכונים שעברו במשפחה במשך שנים. בתפריט סוגים שונים של ממולאים - בשריים או צמחוניים, סלטים - מאפים ותבשילים מהמטבח הערבי - כולם מבוססים על חומרי גלם טריים מהשוק ראו מסעדה
שף אליאס מטר במרתה. צילום: אפיק גבאי
שף אליאס מטר במרתה. צילום: אפיק גבאי

מרתה Martha Deli

שדרות המגינים 90, חיפה
המעדניה של השף אליאס מטר. לצד מוצרי מעדניה – בשרים, דגים, גבינות שונות, ירקות ומוצרי מדף – רובם מקומיים, מציע מטר גם מנות קטנות שאפשר לנשנש על הבר, כמו שוק טלה ממולא או עלי גפן עם פריקי. ראו מסעדה
הבולגרי - חמארה בלקנית. צילום: רעות ברנע
הבולגרי - חמארה בלקנית. צילום: רעות ברנע

הבולגרי HABULGARI

חמארה בלקנית בעיר התחתית שמגישה מבחר עצום של סלטים בלקניים העשויים במקום, למשל סלט שומר וגבינת פטה, ממרח שעועית שום ובצל מטוגן, או טונה בעישון ביתי. בנוסף יש כאן – ובעצם איך אפשר בלי – מגוון נאה של בורקסים. ראו מסעדה
בורקס ארליך. צילום: ליאור בראלי
בורקס ארליך. צילום: ליאור בראלי

בורקס ארליך BUREKAS ERLICH

שונית 12, חיפה
בולונז'רי פטיסרי של השף ליאור בראלי (לשעבר "ביסטרו וניה") שמכין מה שבכל מקום אחר היו קוראים להם "מאפים", אבל הוא מתעקש לקרוא להם "בורקסים" מתוחכמים במיוחד כמו בורקס מנצ'גו כמהין, פטריות פורטבלו מבושלות ופירורי הלחם מהבגט של אתמול מתובלים בפרחי שום בר ואורגנו או בורקס חצילים שרופים, מרווה, לאבנה ודבש. ויש גם מתוקים, כמובן. ראו מסעדה
מילהאוס קפה | צילום: מילהאוס קפה
מילהאוס קפה | צילום: מילהאוס קפה

מילהאוס קפה Millhouse Cafe

שדרות בת גלים 14, חיפה
בית קפה שנפתח במבנה היסטורי שהיה נטוש בשכונת בת גלים בעיר. בתפריט, לצד הקפה – כריכים מעולים, סלטים קלילים, גזוז בטעמים, תה קר שמכינים במקום עם פרחי היביסקוס וקינוחים של הקונדיטורית המקומית ניצן ורדי. ראו מסעדה
ברדא בייקרי. צילום: ברדא בייקרי
ברדא בייקרי. צילום: ברדא בייקרי

ברדא בייקרי BREADA BAKERY

הנמל 6, חיפה
הם החלו את דרכם כמאפייה קטנה, והיום ברדא בייקרי בעיר התחתית בחיפה מתפקדת כבר כמסעדה לכל דבר. ההיילייט הוא עדיין המאפים המושקעים, המתוקים והמלוחים, שיוצאים מדי בוקר טריים מהתנור ומתהדרים בפירות וירקות טריים ומגוון של מילויים (למשל, קרואסון לימון). בימי שלישי עד חמישי עובד המקום גם בשעות הערב, אז הוא הופך למסעדה לכל דבר עם תפריט שכולל סלטים, פסטות, דגים נאים ועוד. ראו מסעדה
חמי פסקה בשולה. צילום: נופר טל
חמי פסקה בשולה. צילום: נופר טל

שולה - מטבח טברייני

שער פלמר 2, חיפה
המסעדה הקטנה של חמי פסקה, עם אוכל מאיזור טברייה והכינרת, המשלב אוכל ערבי סורי עם האוכל שהגיע עם העולים היהודים מארצות המזרח, וכמובן המון דגים. בימי שישי בצהריים הווליום עולה והמסעדה מארחת הופעות ומוזיקאים לקבלת שבת ראו מסעדה
לוקס. צילום: אפיק גבאי
לוקס. צילום: אפיק גבאי

לוקס

מסעדת לוקס, הממוקמת בעיר התחתית בחיפה, היא בר האוכל של שף עלאא מוסא (ממסעדת אל מרסא העכואית). באווירה ים תיכונית, מאחורי בר ארוך, מגיש מוסא מנות מחומרי גלם מקומיים בטכניקות עשייה שונות. אפשר לבוא לכאן לנשנוש ודרינק על הבר או לארוחה שלמה באווירה שמחה. ראו מסעדה
צ'אנג בה. צילום: באדיבות המסעדה
צ'אנג בה. צילום: באדיבות המסעדה

צ'אנג בה

תוך זמן קצר הספיקה צ'אנג בה למצב את עצמה כמסעדה התאילנדית הטובה ביותר באזור הצפון, ומעטים האנשים שיחלקו על כך. השף עידן ליפשיץ (יועזר בר יין, טוטו) יצר תפריט צבעוני וממכר שמעיף את כל מי שאי פעם ביקר בתאילנד, הישר לרחובות בנגקוק. ראו מסעדה
רולא. צילום: רן בירן
רולא. צילום: רן בירן

רולא

מסעדה ערבית-לבנטינית בנמל חיפה בבעלותם של רולא דיב ושף מועין חלבי. תפריט המסעדה מערער על הגבולות בין המדינות ושוזר זו לצד זו מנות מסוריה, לבנון טורקיה, ירדן וישראל. המנות אותנטיות ונאמנות למקור, ובהן קבב חלאבי מצטיין וכנאפה נהדרת. ראו מסעדה
ששון בר. צילום: ישראל אלפסה
ששון בר. צילום: ישראל אלפסה

ששון בר

חורב 10, חיפה
הגסטרו בר ששון, מבית היוצר של מסעדת סינטה בר החיפאית, הוקם ב-2013. האווירה בו משוחררת יותר, והתפריט מבוסס על תוצרת עונתית טרייה וטכניקות בישול מסורתיות. ההשראה למנות מגיעה ממטבחים סביב אגן הים התיכון כמו הלבנוני, הישראלי, המרוקאי או האיטלקי. בנוסף, המקום מציע תפריט קוקטיילים מושקע. ראו מסעדה
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: גלעד הרשלג
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: גלעד הרשלג

איטליאנו דה לה קוסטה

העליה השניה 96, חיפה
בעבר, כדי ליהנות מהיצירות של שף חמודי עוקלה הייתם צריכים להרחיק עד לצומת מגדל, שם עבד כשף התפעולי של מגדלנה. ב־2016 נפתחה איטליאנו דה לה קוסטה להרצה וחשפה עוקלה שונה: נגיש יותר, משוחרר יותר והרבה פחות פורמלי. המסעדה מעט מרוחקת ממרכז העניינים, אבל בהחלט שווה את הנסיעה, ומגישה תפריט שעושה פיוז'ן בין המטבח האיטלקי למטבח הערבי האזורי. ראו מסעדה
ובינתיים במעיין הבירה עורמים קרעפלך, כהרגלם | צילום: אפרת נמרוד
ובינתיים במעיין הבירה עורמים קרעפלך, כהרגלם | צילום: אפרת נמרוד

מעיין הבירה

נתנזון 4, חיפה
מהמסעדות הוותיקות בישראל, שפועלת בעיר התחתית בחיפה מאז 1962. המקום מפורסם בסנון מזיגת בירה ייחודי, אוכל פולני מסורתי כמו רגל קרושה וכבד קצוץ, בשרים מעושנים וגולת הכותרת - מנת הקוסטיצה הלא היא צלע החזיר. ראו מסעדה
תלפיות. צילום: אילן פרון
תלפיות. צילום: אילן פרון

תלפיות

מסעדת שוק חיפאית, שהוקמה בתוך שוק תלפיות המצוי בשכונת הדר. כדרכן של מסעדות שוק, המנות מורכבות מכל מה שיש לדוכנים מסביב להציע: סלט ירוק עם פיסות דג טרחון, קובנייה דג ים על ממרח קשיו ורכז רימונים, קלמארי צרוב עם שומר ואשכולית אדומה. המנות כייפיות והאווירה היא של חמארה שמחה. ראו מסעדה
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו

וניה ביסטרו

החדשות הכי מסעירות מהמסעדה החיפאית ששופצה לא מכבר מגיעות מכיוונו של השף והשותף החדש - מיכאל גרטופסקי, שנכנס למטבח של וניה ובנה תפריט מפתה, עם חומרי גלם מקומיים ועונתיים. סיבה ראויה לקפוץ לחיפה במיוחד. ראו מסעדה