מסעדות מומלצות בחיפה

לא מעט מסעדות יש בחיפה, ותיקות וחדשות, ואנחנו אספנו את הכי טעימות ושוות ביניהן
לוקס. צילום: אפיק גבאי
לוקס. צילום: אפיק גבאי
אוגוסט 2019

מאז ומתמיד חיפה היתה ידועה בזכות החומוס, הפלאפל והשווארמה הטעימים שאפשר להשיג בה, אבל בשנים האחרונות נפתחו בה עוד ועוד מסעדות, שהפכו אותה לעיר קולינרית של ממש. אספנו את כל המסעדות הכי טעימות בעיר הנמל הצפונית, כדי שתדעו בדיוק איפה לאכול בביקור הבא בחיפה.

לוקס. צילום: אפיק גבאי
לוקס. צילום: אפיק גבאי

לוקס

מסעדת לוקס, הממוקמת בעיר התחתית בחיפה, היא בר האוכל של שף עלאא מוסא (ממסעדת אל מרסא העכואית). באווירה ים תיכונית, מאחורי בר ארוך, מגיש מוסא מנות מחומרי גלם מקומיים בטכניקות עשייה שונות. אפשר לבוא לכאן לנשנוש ודרינק על הבר או לארוחה שלמה באווירה שמחה. ראו מסעדה
צ'אנג בה. צילום: באדיבות המסעדה
צ'אנג בה. צילום: באדיבות המסעדה

צ'אנג בה

תוך זמן קצר הספיקה צ'אנג בה למצב את עצמה כמסעדה התאילנדית הטובה ביותר באזור הצפון, ומעטים האנשים שיחלקו על כך. השף עידן ליפשיץ (יועזר בר יין, טוטו) יצר תפריט צבעוני וממכר שמעיף את כל מי שאי פעם ביקר בתאילנד, הישר לרחובות בנגקוק. ראו מסעדה
רולא. צילום: רן בירן
רולא. צילום: רן בירן

רולא

מסעדה ערבית-לבנטינית בנמל חיפה בבעלותם של רולא דיב ושף מועין חלבי. תפריט המסעדה מערער על הגבולות בין המדינות ושוזר זו לצד זו מנות מסוריה, לבנון טורקיה, ירדן וישראל. המנות אותנטיות ונאמנות למקור, ובהן קבב חלאבי מצטיין וכנאפה נהדרת. ראו מסעדה
ששון בר. צילום: ישראל אלפסה
ששון בר. צילום: ישראל אלפסה

ששון בר

חורב 10, חיפה
הגסטרו בר ששון, מבית היוצר של מסעדת סינטה בר החיפאית, הוקם ב-2013. האווירה בו משוחררת יותר, והתפריט מבוסס על תוצרת עונתית טרייה וטכניקות בישול מסורתיות. ההשראה למנות מגיעה ממטבחים סביב אגן הים התיכון כמו הלבנוני, הישראלי, המרוקאי או האיטלקי. בנוסף, המקום מציע תפריט קוקטיילים מושקע. ראו מסעדה
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: גלעד הרשלג
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: גלעד הרשלג

איטליאנו דה לה קוסטה

העליה השניה 96, חיפה
בעבר, כדי ליהנות מהיצירות של שף חמודי עוקלה הייתם צריכים להרחיק עד לצומת מגדל, שם עבד כשף התפעולי של מגדלנה. ב־2016 נפתחה איטליאנו דה לה קוסטה להרצה וחשפה עוקלה שונה: נגיש יותר, משוחרר יותר והרבה פחות פורמלי. המסעדה מעט מרוחקת ממרכז העניינים, אבל בהחלט שווה את הנסיעה, ומגישה תפריט שעושה פיוז'ן בין המטבח האיטלקי למטבח הערבי האזורי. ראו מסעדה
ובינתיים במעיין הבירה עורמים קרעפלך, כהרגלם | צילום: אפרת נמרוד
ובינתיים במעיין הבירה עורמים קרעפלך, כהרגלם | צילום: אפרת נמרוד

מעיין הבירה

נתנזון 4, חיפה
מהמסעדות הוותיקות בישראל, שפועלת בעיר התחתית בחיפה מאז 1962. המקום מפורסם בסנון מזיגת בירה ייחודי, אוכל פולני מסורתי כמו רגל קרושה וכבד קצוץ, בשרים מעושנים וגולת הכותרת - מנת הקוסטיצה הלא היא צלע החזיר. ראו מסעדה
תלפיות. צילום: אילן פרון
תלפיות. צילום: אילן פרון

תלפיות

מסעדת שוק חיפאית, שהוקמה בתוך שוק תלפיות המצוי בשכונת הדר. כדרכן של מסעדות שוק, המנות מורכבות מכל מה שיש לדוכנים מסביב להציע: סלט ירוק עם פיסות דג טרחון, קובנייה דג ים על ממרח קשיו ורכז רימונים, קלמארי צרוב עם שומר ואשכולית אדומה. המנות כייפיות, המחירים סבירים מאוד והאווירה היא של חמארה שמחה. ראו מסעדה
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו

וניה ביסטרו

החדשות הכי מסעירות מהמסעדה החיפאית ששופצה לא מכבר מגיעות מכיוונו של השף והשותף החדש - מיכאל גרטופסקי, שנכנס למטבח של וניה ובנה תפריט מפתה, עם חומרי גלם מקומיים ועונתיים. סיבה ראויה לקפוץ לחיפה במיוחד. ראו מסעדה