מסעדות מומלצות בעכו

כולם מכירים את חומוס סעיד המיתולוגי, אבל איפה עוד טעים וכדאי לאכול כשבאים לבקר בשוק ובעיר העתיקה? 
אלמרסא. צילום: חיים יוסף
אוגוסט 2019

שוק עכו והעיר העתיקה הם כבר שנים אטרקציה תיירותית פופולרית, ובהתאם, מפוזרים בהם לא מעט מסעדות, חומוסיות ומקומות לאכול בהם. כדי שתוכלו לזהות את המקומות הטובים ולהפריד אותם מכל מלכודות התיירים, אספנו את המסעדות האהובות עלינו בעיר.

עלי גפן במעדל'ה. צילום: אפיק גבאי
עלי גפן במעדל'ה. צילום: אפיק גבאי

מעדל'ה

הבזאר התורכי, שוק עכו , עכו
מסעדה ערבית קטנה וביתית בבזאר התורכי בשוק עכו. השף עדנאן דאהר, בן דודו של השף אוסמה דלאל שהפעיל מסעדה באותו המקום, מכין אוכל פשוט שכולל תבשילים מקומיים, סלטים עזי טעם ומנות בשר, דג ופירות ים. ראו מסעדה
חומוס בחומוס סוהילה. צילום: אינס ינאי
חומוס בחומוס סוהילה. צילום: אינס ינאי

חומוס סוהילה

צלאח א דין 14, עכו
חומוסיה ששנים רבות נחבאה קצת אל הכלים תחת הצל של חומוס סעיד, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מכירים את החומוס הנהדר של סוהילה, אחת מהנשים היחידות בארץ שמכינות חומוס. הוא רך, משחתי ופחות עמוס בשמן זית מזה של סעיד. ראו מסעדה
מנות בחומוס אל-עבד אבו חמיד. צילום: גרדה גלזר
מנות בחומוס אל-עבד אבו חמיד. צילום: גרדה גלזר

חומוס אל-עבד אבו חמיד

מתחת למגדלור בקצה החומות , עכו
יש מי שקורא לחומוסיה הזו החומוסיה הכחולה, בזכות הקירות הכחולים, או חומוסיית המגדלור, כי היא שוכנת מתחת למגדלור הנמל, אבל ערין אבו חמיד כורדי קראה לחומוסיה שלה על שם אבא שלה, והיא מכינה פה המון סוגים של מנות חומוס אבל גם אוכל ביתי פשוט וטעים, על פי הירקות וחומרי הגלם של העונה. ראו מסעדה
משוואשה בחומוס סעיד. צילום: גיל גוטקין
משוואשה בחומוס סעיד. צילום: גיל גוטקין

חומוס סעיד

החומוסיה המיתולוגית של שוק עכו. כל כך מיתולוגית עד שכמעט כל יום משתרכים מולה תורי ענק. החומוס משחתי, עשיר, עמוס בשמן זית ויש מי שנשבעים שעדיין מוגשת פה המשוואשה הכי טובה בארץ. ראו מסעדה
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי

אלמרסא

אלמרסא ("המעגן" בעברית) היא מסעדת שף בניצוחו של עלאא מוסא (לוקס) שעבד במסעדות מישלן בסטוקהולם וכן באורי בורי ובכרמלה בנחלה. המסעדה, ששולחנותיה מכוסים מפות לבנות וחלונותיה משקיפים לים, שוכנת במבנה עתיק מהתקופה הצלבנית בנמל העיר, ובאופן טבעי התפריט שלה מבוסס על דגה מקומית, כולל פירות ים. ראו מסעדה