מתכון

פסטה לחם – פסטה אל פאנה

פסטת עניים שנועדה לנצל לחם ישן ויבש. במקום לזרוק אותו, מגררים, קולים ומוסיפים לפסטה טרייה. והתוצאה? ממכרת

57,852 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
פסטה לחם של שף עומרי שחר, מרקטו. צילום: מרב סריג
פסטה לחם של שף עומרי שחר, מרקטו. צילום: מרב סריג

כדי לקצר תהליכים ניתן להכין את המנה עם כל פסטה יבשה שאוהבים. במקרה זה מדלגים על הכנת הפסטה הטרייה ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטה

לפירורי לחם

להכנת והרכבת המנה

אופן ההכנה

בצק הפסטה

1

מערבבים בקערת המיקסר קמח ומלח במהירות בינונית.

2

שוברים את הביצים לכוס מדידה ומשלימים מים עד ל־450 מ"ל.

3

מוסיפים את המים והביצים למיקסר ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים. מעבירים את הבצק במכונת פסטה עד לדרגה מס' 7 (עובי שלישי לפני האחרון במכונה שלכם) וחותכים לספגטי או לפטוצ'יני.

פירורי הלחם

4

מערבבים במחבת פירורי לחם, אורגנו, מלח ופלפל וקולים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד להזהבה. מכבים את האש.

הכנת והרכבת המנה

5

בסיר מביאים לרתיחה שפע של מים מומלחים. כשהמים רותחים מבשלים את הפסטה הטרייה במשך דקה.

6

במקביל, במחבת עם שמן זית, מחממים שום, מלח, פלפל שחור ובזיליקום.

7

מסננים את הפסטה המוכנה ישירות למחבת יחד עם מצקת אחת ממי בישול הפסטה. מוסיפים חצי מכמות הפרמזן ומערבבים עד שהפרמזן נטמע ברוטב.

8

מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה. מפזרים מעל פירורי לחם, את הפרמזן שנותר, מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.