יוצאים לטייל

איפה אוכלים בפסטיבל דרום אדום?

כל התחנות הקולינריות הכי שוות בדרך לכלניות
אברטו. צילום: אפיק גבאי
אברטו. צילום: אפיק גבאי
פברואר 2019

עמוק לתוך החורף נצבע הדרום במרבדים אדומים של כלניות, ומהווה הזדמנות מצוינת להכיר את ההיצע הקולינרי של האזור.  מאשדוד ועד חבל הבשור – אספנו עבורכם את המסעדות, המזללות, המחלבות וכל הפנינים והתחנות ששווה לעצור בשבילם.

קרוואג'ו. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
קרוואג'ו. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

קרוואג'ו

הדקל , מושב כוכב מיכאל
גן עדן לחובבי הפחמימות, המצוי במושב כוכב מיכאל. עוגות, סוגים מגוונים של לחם, לחמניות, פיצות ופסטות תוצרת בית תמצאו במסעדה חדשה, שהוקמה במבנה אשר שימש בעבר מפעל לאריזת פרחים. יש פה גם כריכים, סלטים, המבורגר שמוגש בלחניה תוצרת בית, או מרק בצלהמוגש בתוך כיכר לחם שנאפה במקום. ראו מסעדה
מסעדת סינס. צילום: דנה בר און
מסעדת סינס. צילום: דנה בר און

סינס

זולי וחופית בן זקן הגשימו חלום והקימו מסעדה המתמחה בבשר ובמאכלי ים. זולי היה שף בעבר במסעדות גוצ'ה, לוקאס ושה רומי ותמיד חלם להביא את תל אביב לאזור הדרום. לצד מנות הבשר הקלאסיות תמצאו בתפריט גם הרבה מנות ים-יבשה: אנטרקוט עם שרימפס בציר סרטנים, חזה עוף עם קלמארי בטחינה שחורה, המבורגר שרימפס ועוד. ראו מסעדה
סי קפה. צילום: באדיבות תיירות השקמה בשור
סי קפה. צילום: באדיבות תיירות השקמה בשור

סי קפה: סל פיקניק

במרכז המטבח הפתוח של הסניף הדרומי של רשת סי קפה (השוכן בצומת דבירה, בין צומת בית קמה לצומת להבים) יש תנור אבן וממנו יוצאים מאפים ריחניים, פוקאצ'ות, פיצות (שאפשר להזמין מהדרך ולבוא לאסוף), וגם מאפים מתוקים. יש גם ארוחות בוקר, כריכים, סלטים טריים וכמובן – קפה. במקום אפשר לקנות גם סלי פיקניק בהרכבה אישית. מתקשרים ומזמינים מראש, והסל מחכה במקום לאיסוף. ראו מסעדה
הנגריה. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
הנגריה. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

הנגריה

האלה 26, מושב הדקל
במבנה שבו שכנה הנגרייה של חגי גלבוע, במושב דקל, נפתחה מסעדה. גלבוע אהב מאז ומעולם לארח, ואת המקום, הפונה לחממות המושב, עיצב בעצמו. במקום יש מרפסת מרווחת, שמתאימה במיוחד לילדים. בתפריט תמצאו ארוחות בוקר, כריכים, פסטות, מנות בשריות, מנות טבעוניות, קינוחים ועוד. ראו מסעדה
טעימבפה. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
טעימבפה. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

טעימבפה: סל פיקניק

קיבוץ דורות ,
טעימבפה היא מסעדה בקיבוץ דורות המגישה ארוחות בוקר. במהלך פסטיבל דרום אדום שמתקיים באזור מדי שנה אפשר גם לקנות סלי פיקניק עם גבינות רכות וקשות, יוגורט, ירקות חתוכים, סוגי לחם מגוונים וממרחים תוצרת בית. בתיאום מראש. ראו מסעדה
רוזי. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
רוזי. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

רוזי

הנרקיס 99, מושב מבועים
סלעית דקל היא אחת הבשלניות הבולטות באזור עוטף עזה. תחום ההתמחות שלה הוא בישול הודי, שאותו למדה מרוזי, אמה המאמצת שהלכה לעולמה. דקל מכינה מנות צמחוניות ובשריות: סמוסה, פניר, באג'י, בטטה ווארה, הלו גובי עם כרובית, תפוח אדמה ואפונה, דאל מעדשים אדומות, צ'אטני כוסברה וקוקוס, ועוד. את הסועדים היא מארחת בביתה שבמושב מבועים, בכל שישי ושבת, בהזמנה מראש בלבד. ראו מסעדה
יקב גלאי. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
יקב גלאי. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

יקב גלאי: סל פיקניק

ניר עקיבא 66, ניר עקיבא
יקב בוטיק משפחתי במושב ניר עקיבא. את היין מייצרים בני המשפחה מענבים הגדלים בכרם סמוך ליקב. היקב מציע סלי פיקניק בהרכבה עצמית ובהם בקבוק יין וכוסות, גבינות, לחמניות, ירקות, סכו"ם ועוד. ראו מסעדה
מחלבת צאלה. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
מחלבת צאלה. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

מחלבת צאלה

עין הבשור
מחלבת צאלה נמצאת סמוך לנחל הבשור, בחוות הבודדים משק צאן. את החווה הקימו הוריה של צאלה גורודנצ'יק עוד ב-1967, מתוך חלוציות, ציונות ואהבת האדמה. צאלה עצמה למדה את מלאכת הכנת הגבינות מחלב כבשים, הקימה מחלבה והחלה למכור את התוצרת. בימי שישי פותחים פה בית קפה, המציע לאורחים ארוחות בוקר המבוססות על גבינות המקום, יחד עם סלטים ולחמים משובחים. בחנות הקטנה מוכרים את הגבינות הביתה, וגם ריבות ומטבלים תוצרת בית. ראו מסעדה
מבשלת שריגים. צילום: עופר רונן
מבשלת שריגים. צילום: עופר רונן

מבשלת שריגים

מרכז מסחרי שריגים ליאון , שריגים
אחרי שכל אחד מהם זכה בפרסים ומדליות, החליטו עופר רונן ואהוד אילון להקים יחד מבשלת בירות בוטיק ב־2011. במקום ישנו מרכז מבקרים שניתן לערוך בו סיורים, אבל אל תפספסו את הבירגארדן - חצר קסומה שפועלת רק בסופי השבוע עם תפריט בירות עשיר וכמובן אוכל - נקניקיות, בשרים ומטוגנים. ראו מסעדה
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו

כרמים

דרך הגורן , מושב סגולה
מסעדת כרמים הוקמה ב-2003 על ידי שף סהר רפאל. ניתן ליהנות בה מארוחות בוקר המוגשות לאורך כל השבוע, מארוחות צהריים עסקיות באמצע השבוע וכמובן מארוחות ערב עם תפריט המשלב בין המטבח הצרפתי הקלאסי למטבח הים תיכוני מקומי. ראו מסעדה
102 Meating Point. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור
102 Meating Point. צילום: באדיבות תיירות השקמה הבשור

102 Meating Point

אמנים ואנשי קולינריה שחזרו כבאית צבאית והפכו אותה לפוד טראק מגניבה, שתגיע לפסטיבל דרום אדום. ההתמחות של הכבאית: מאפים טריים שיוצאים מהטאבון האיטלקי המותקן בה, וכן מנות בשריות, אופציות לצמחוניים וגם לילדים. ראו מסעדה