נמצאה המסעדה המקסיקנית הטובה בארץ
ביצה עלומה מצא מקסיקנית מצטיינת, שגיא כהן נהנה בחיפה ואבי אפרתי התנחם באיטלקית משפחתית. סיכום ביקורות שבועי
ביצה עלומה, מאקו: לה מעלה, תל אביב
ביצה עלומה ביקר במסעדה המקסיקנית החדשה ויצא בהכרזה: מדובר במקסיקנית הטובה בארץ.
"הנה סוף סוף מסעדה שמבינה אוכל מקסיקני, יודעת אותו ומצליחה לתרגם אותו לחוויה שהיא נכונה גם קולינרית וגם מבחינת התשתית התרבותית שסובבת אותו. לה-מעלה היא מסעדה כייפית שפועלת בתפאורה ראויה, מגניבה, כן, לא מתאמצת, לא עילגת".
שגיא כהן, הארץ: ליבירה, חיפה
השבוע שגיא כהן הצפין לחיפה וגילה אוכל טעים דווקא במסעדה שהיא גם מבשלת בירה.
"בקיצור, זה מקום שיודע סוד גדול: כדי להצליח, מסעדות לא צריכות להיות "מקום", הן צריכות להיות נעימות וטעימות. ובקטגוריה הזאת, ליבירה היא בלי צל צלו של ספק משב אוויר צח".
לביקורת המלאה של שגיא כהן בהארץ
ליבירה – כל הפרטים
אבי אפרתי, וואלה! אוכל: לה רפובליקה די רונימוטי
אבי אפרתי מבקר במסעדה האיטלקית הוותיקה ומגלה שהיא התייצבה בעמדת המוסד האיטלקי הטעים איפשהו באמצע.
"רונימוטי ממשיכים לעשות את הבסיסי והאלמנטרי של ארץ המגף ללא קיצורי דרך, עם מחויבות וכבוד עמוק למקור והקפדה יתרה. יוצא להם טוב, נעים עד מאד לשבת שם, השירות מקצועי ומוצלח והתמחור הגיוני וסביר בהתחשב באיכויות. יש מעט מאד, אם בכלל, איטלקיות מהז'אנר הזה – הפשוט והבסיסי, שמתאים לבילוי ערב אורבני אבל באותה מידה גם לכל המשפחה – שמספקות אוכל ברמה הזו".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
לה רפובליקה די רונימוטי – כל הפרטים
חיליק גורפינקל, גלובס: פימפינלה, תל אביב
אחרי ששף יוגב ירוס בנה להם תפריט חדש, חיליק גורפינקל ביקר בפימפינלה, בר האניס בפלורנטין, ומצא שהם הפכו ממסעדה טובה למסעדה מצוינת.
"פימפינלה הייתה ונשארה יופי של מקום, עם עיצוב שובה לב, מוזיקה טובה ומשקאות נהדרים. גם האוכל היה תמיד בסדר גמור, ובגלגול הנוכחי עם הייעוץ של השף ירוס, הוא אפילו מצוין".
לביקורת המלאה של חיליק גורפינקל ב"גלובס"
פימפינלה – כל הפרטים