מתכון

אבטיח צלוי

אם קולטים את הדקויות של המרכיבים, מזון טבעוני הופך ליצירת אמנות. אבטיח, למשל, אפשר לצלות

2,217 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
אבטיח צלוי של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
אבטיח צלוי של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים מהאבטיח 12 פרוסות בעובי 2 ס"מ ובגודל 5X5 ס"מ ומתבלים במעט שמן זית ומלח. מחממים מחבת גריל לחום גבוה וצולים את האבטיח כדקה מכל צד.

2

מעבירים את קרם הטופו לקערת ערבוב, מתבלים במלח, בשמן זית ובמעט מיץ לימון ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק (דמוי גבינת שמנת).

להגשה

3

מסדרים את פרוסות האבטיח על צלחות הגשה. מניחים מעל כל פרוסת אבטיח שתי כפיות של קרם טופו, פיסטוקים קלויים ועלי מיקרו חרדל. מזליפים שמן זית ומתבלים במעט מלח ים.