מתכון

אבקת שורשים

קצת כמו אבקת מרק עוף, גם אבקת השורשים מחוללת קסמים

19,796 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
אבקת שורשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
אבקת שורשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

היא נותנת טעם עשיר לפסטה, חמאה, אורז, מרקי ירקות ותבשילי בשר או קטניות. היא קלה להכנה, נשמרת חודשים (עד שנה בצנצנת אטומה במקרר) ושווה להכין אותה עכשיו כשהשורשים במיטבם ולהיפטר מההרגל של שימוש באבקות טעם תעשייתיות.

צנצנת בנפח 400 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־50־60 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

חותכים את השורשים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן, מניחים בתבנית ומפזרים מעל מלח, פלפל ותימין. אופים כשעתיים עד שהם מתייבשים לגמרי. מצננים מעט.

3

מעבירים את השורשים המיובשים למעבד מזון וטוחנים לאבקה. מעבירים לצנצנת אטומה.