מתכון

אוזני המן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד

ארז קומרובסקי: אני אוהב לשלב שמן אבוקדו בבצקים מלוחים, כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק

2,386 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
אוזני המן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לבשאמל:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמן אבוקדו, מלח, וודקה ומים ולשים היטב רק עד שנוצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק יתפח מעט ויתייצב. יתקבל בצק נוח לעבודה ובעל גוון ירוק עז.

מכינים את המלית:

3

מפרידים מנגולד לגבעולים ועלים וקוצצים בנפרד.

4

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד, מטגנים יחד 2 דקות ומסירים מהכיריים.

מכינים בשאמל:

5

ממיסים חמאה בסיר קטן עד לתחילת רתיחה. מוסיפים קמח ובוחשים לקבלת רביכה. מוסיפים חלב לאט ותוך כדי בחישה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות עד שמסמיך. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל לבן ומוסקט, מערבבים ומצננים. מוסיפים את תערובת המנגולד לבשאמל ומערבבים היטב.

6

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את האוזניים:

7

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.

8

מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

גיוון: במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב-10 גרם שמרים טריים.