מתכון

אוזני המן מלוחות במילוי בצל וגבינה

למי שרוצה להכניס עניין באוזני ההמן שלו, תום פרנץ הופך אותם למאפים מלוחים המזכירים בורקס

4,410 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
אוזני המן במלית בצל סגול מקורמל, אגסים וגבינת עיזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
אוזני המן במלית בצל סגול מקורמל, אגסים וגבינת עיזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

 

 

 

 

 

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

1

בצק: מערבבים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד ליצירת בצק פירורי ולא אחיד, ואז מוסיפים מים. מערבבים עד ליצירת בצק אחיד יותר. חשוב: עוצרים את הערבוב מעט לפני יצירת גוש הבצק, בשלב שבו נראים עדיין גושי חמאה.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לדיסקית ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.

3

מלית: מחממים מחבת עם שמן זית. מטגנים בה את שמיניות הבצלים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך, בערך 10 דקות. בסיום מטפטפים מעל הבצל את הדבש וזורים תימין. מסירים מהאש ושומרים בצד.

4

מערבבים בקערה את קוביות האגסים וגבינת העיזים עם מלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בצד.

5

אפייה: מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של חצי ס"מ. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואז קורצים עיגולים בקוטר של 10 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול שמינית בצל מטוגן ומעל כפית מתערובת גבינת העיזים. מקפלים את הבצק בשלושה מקומות ליצירת צורת אוזן המן. מהדקים היטב שלא ייפתח באפייה. אופים בתנור שחומם לראש לחום של 200 מעלות במשך 12-15 דקות, עד להזהבה.