לאוסובוקו המסורתי, שמבשלים ביין או בבירה, הוספתי רכז רימונים. הטעם החמצמץ-מתקתק שלו מחמיא מאוד לבשר. שימו לב שזמן העבודה נטו קצר מאוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מוציאים את נתחי האוסובוקו מהמקרר כשעה לפני ההכנה ומפלפלים אותם.
2
מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומטגנים בכל פעם 4 נתחים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים לקערה.
3
מטגנים בצל, גזר וסלרי באותו סיר כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך.
4
מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. יוצקים בירה, מים ורכז רימונים ומוסיפים תימין, סוכר, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך. הופכים את הנתחים מדי פעם.
5
מפזרים פטרוזיליה ומגישים או שומרים במקרר ובסמוך להגשה מחממים על להבה נמוכה.