מתכון

אורז לבן עם שקדים וצימוקים

אורז לבן שמתבשל למרקם מושלם ועליו תערובת של שקדים וצימוקים מטוגנים

134,355 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
אורז לבן עם שקדים וצימוקים. צילום: shutterstock
אורז לבן עם שקדים וצימוקים. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאורז

ל״טנזייה״ שקדים וצימוקים

אופן ההכנה

מבשלים את האורז

1

מחממים סיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים שמן ומחממים היטב. מוסיפים אורז ומערבבים כ- 2 דקות עד שכל הגרגרים נעטפים בשמן ומעלים ריח קלוי עדין.

2

מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים ערבוב יחיד. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים מתחילים לבעבע מנמיכים להבה ומבשלים 17 דקות בדיוק.

3

מניחים לאורז לנוח לפני הסרת המכסה במשך 30-15 דקות.

בינתיים מכינים ״טנזייה״

4

מחממים שמן בסיר קטן על להבה נמוכה ומטגנים שקדים כ-4 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב. מדי פעם מערבבים. מוסיפים צימוקים ומטגנים תוך ערבוב כ- 4 דקות עד שהם מעט מתנפחים ומזהיבים.

5

מעבירים את השקדים והצימוקים לקערה כדי לעצור את הבישול. הטנזייה תישמר עד שבוע בצנצנת אטומה במקרר.

להגשה

6

מסדרים גבעה של אורז בקערת הגשה רחבה ומפזרים טנזייה.