החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאורז
ל״טנזייה״ שקדים וצימוקים
אופן ההכנה
מבשלים את האורז
1
מחממים סיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים שמן ומחממים היטב. מוסיפים אורז ומערבבים כ- 2 דקות עד שכל הגרגרים נעטפים בשמן ומעלים ריח קלוי עדין.
2
מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים ערבוב יחיד. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים מתחילים לבעבע מנמיכים להבה ומבשלים 17 דקות בדיוק.
3
מניחים לאורז לנוח לפני הסרת המכסה במשך 30-15 דקות.
בינתיים מכינים ״טנזייה״
4
מחממים שמן בסיר קטן על להבה נמוכה ומטגנים שקדים כ-4 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב. מדי פעם מערבבים. מוסיפים צימוקים ומטגנים תוך ערבוב כ- 4 דקות עד שהם מעט מתנפחים ומזהיבים.
5
מעבירים את השקדים והצימוקים לקערה כדי לעצור את הבישול. הטנזייה תישמר עד שבוע בצנצנת אטומה במקרר.
להגשה
6
מסדרים גבעה של אורז בקערת הגשה רחבה ומפזרים טנזייה.