מתכון

אורז מנדרין

המוקפץ הקלאסי בגרסת האורז המלא

80,330 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
אורז מנדריןשל אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
אורז מנדריןשל אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

במוקפץ סיני קלאסי משתמשים באורז ארוך מבושל ששהה במקרר, כדי שיספוג יפה את התיבול — שום, ג’ינג’ר, סויה (או נאם פלא) ובצל ירוק. מומלץ להשתמש באורז ששהה במקרר, אבל גם אם אין לכם אורז במקרר, המנה הזו עדיין תצא טעימה ורעננה. כדי להדגיש את נוכחות הירקות חותכים אותם לרצועות אורך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים אורז בסיר עם שפע מים רותחים במשך 30 דקות לריכוך. כאן אין בישול נוסף, ולכן האורז חייב להיות כמעט רך לגמרי. מסננים ומצננים, ואם יש זמן מעבירים למקרר.

2

משרים חזה עוף ב-2 כפות סויה ומכניסים למקרר למשך כ-30 דקות.

3

מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את נתחי העוף 3-2 דקות עד שהם מלבינים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.

4

מקפיצים את השום והירקות כולל החלק הלבן של הבצל הירוק בווק 5-3 דקות עד שמתרכך מעט ומתבלים ביתרת הסויה. מוסיפים את האורז ומקפיצים עוד דקה-שתיים.

5

מחזירים את העוף, מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק וכמה טיפות שמן שומשום ומגישים.